Premierul Ludovic Orban şi ministrul apărării Nicolae Ciucă au participat, luni dimineața, la ceremonia de plecare a cadrelor medicale.

“Am ținut să fiu prezent la plecarea specialiștilor români în SUA. Aceștia efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, în spiritul parteneriatului dintre România și SUA. O misiune care are pe de o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar și de asemenea și de a vedea cum acționează echipele medicale din Statele Unite, în lupta împotriva coronavirusului. Între SUA și România este un solid parteneriat strategic care generează acțiuni comune în toate domeniile de specialitate”, a declarat Ludovic Orban, premierul României.

Astfel, 15 cadre medicale şi specialişti ai Ministerului Apărării au plecat în Statele Unite ale Americii pentru a sprijini medicii din statul Alabama. Echipa românească este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în evitarea contaminării. Personalul va sta peste Ocean aproape două săptămâni în SUA şi va fi împărţit în mai multe spitale din statul american unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19.

Aceasta este cea de-a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei de coronavirus la care participă cadre medicale din România, după misiunile din Italia şi Republica Moldova.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte şi:

MAE: „România va trimite în SUA o delegație militară formată inclusiv din personal medical, în contextul pandemiei”

30.000 de români vor fi testați pentru a calcula gradul de imunizare a populației. Secretar de stat: Al doilea val de coronavirus după ce trece vara

Saga umilinței. 36 de muncitori srilankezi, concediați de la o fabrică din Botoșani, au fost abandonați pe Otopeni, după ce au fost plimbați opt ore cu autocarul. „Nu-i treaba noastră că s-a închis aeroportul din Sri Lanka”

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI