MENIU CAUTĂ

Mai multe avioane precum cel implicat în accidentul aviatic din Moscova au prezentat probleme tehnice și au fost consemnate la sol

Distribuie

Mai multe aeronave Sukhoi Superjet 100 (SSJ 100) au fost consemnate la sol după ce au prezentat probleme tehnice ulterioare tragediei aviatice de pe 5 mai din Moscova, pe aeroportul Sheremetyevo.

Două aeronave SSJ 100, care trebuiau să zboare spre Riga și Minsk, au fost înlocuite de compania de stat Aeroflot, care opera şi zborul de duminică, 5 mai.

Motivul acestei decizii nu a fost însă făcut public, dar The Moscow Times scrie că acestea ar fi prezentat probleme tehnice.

Un alt avion Sukhoi Superjet 100 a fost consemnat la sol, miercuri, din cauza unei probleme tehnice în oraşul Rostov-pe-Don, potrivit agenţiei RIA Novosti, care citează o sursă anonimă. În aceeași zi, pe aeroportul Sheremetyevo, un SSJ 100 a fost oprit la sol, tot din cauza unei disfuncţionalităţi tehnice.

Zborurile aeronavelor SSJ au mai fost amânate sau reprogramate şi în trecut pe fondul defecţiunilor tehnice, însă „nimeni nu a acordat prea multă atenţie” acestui detaliu până la dezastrul aviatic de pe 5 mai, relatează site-ul de ştiri RBC, care citează o sursă din interiorul companiei Aeroflot, scrie Mediafax.

Un avion din flota companiei rusești Aeroflot a aterizat forțat duminică pe Aeroportul Sheremetyevo din Moscova, iar în urma impactului a luat foc. 41 de persoane au murit în urma accidentului.

Avionul, model Sukhoi Superjet-100, care se îndrepta spre oraşul Murmansk din nordul ţării, a fost forţat să revină la Moscova din cauza unei probleme tehnice şi motorul a luat foc la aterizare, a precizat Aeroflot într-un comunicat.


Citește și: În ziua în care împlinește 80 de ani, Ion Țiriac rememorează momentele în care a descoperit secretele tenisului: „Când am început să joc tenis, țineam racheta de la jumătatea mânerului”


 

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! pe Libertatea.

Comentarii