Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Zeci de urși polari înfometați au invadat un oraș din Rusia. Autoritățile au declarat stare de urgenţă

Zeci de urși polari înfometați au invadat un oraș din Rusia. Autoritățile au declarat stare de urgenţă

Zeci de urși polari înfometați au asediat orașul Belushya Guba din arhipelagul rusesc Novaya Zemlya, situat în Oceanul Arctic. Autorităţile au declarat stare de urgenţă, luând mai multe măsuri pentru siguranța locuitorilor.

De Dragoș Tănase,

Au fost instalate garduri suplimentare, lângă şcoli şi grădiniţe, iar adulții sunt transportaţi spre locurile lor de muncă cu vehicule speciale.

Urşii se plimbă pe holurile blocurilor, în curţile caselor şi mai ales pe lângă gropilor de gunoi, încă de anul trecut, fără să le fie frică de oameni, scrie The Sun.

Situația a devenit disperată pentru oamenii din zonă, care se tem să mai iasă din case şi mai ales să își lase copiii să meargă la şcoală.

Pentru că sunt o specie pe cale de dispariţie, nici nu se pune problema împuşcării acestora. Oficialii ruși spun că, din acest motiv, nu pot da permise pentru uciderea celor peste 50 de exemplare care se plimbă nestingherite printre oameni.

S-a decis tranchilizarea și relocarea lor în zone mai îndepărtate, dar scepticii acestui proiect spun că animalele se vor întoarce în zonele locuite din arhipelag.

În schimb, în România, un urs brun care a terorizat localnicii din Miercurea Ciuc va fi împuşcat. Acesta a fost filmat, zilele trecute, lângă spitalul din Miercurea Ciuc.

FOTO – The Sun


Citește și… CORESPONDENŢĂ „România din Antarctica” / „Deşi suntem la capătul lumii, niciodată nu suntem singuri”


 

Close
Închide
  Close