Mergi direct la conținut »
VIDEO&FOTO/ 22 de elevi, din Olt, găsiți dormind în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, din lipsa cazării. UPDATE: Inspectoratul s-a autosesizat Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO&FOTO/ 22 de elevi, din Olt, găsiți dormind în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, din lipsa cazării. UPDATE: Inspectoratul s-a autosesizat

VIDEO&FOTO/ 22 de elevi, din Olt, găsiți dormind în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, din lipsa cazării. UPDATE: Inspectoratul s-a autosesizat

Copiii cu vârstele între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, au ajuns în Alba Iulia de pe 30 noiembrie pentru a participa la festivitățile prilejuite de Ziua Naţională de la Alba Iulia. Elevii care provin de la Şcoala Gimnazială Dăneasa nu aveau cazare asigurată.

UPDATE: Copiii din Dăneasa plecaţi în excursie la Alba Iulia împreună cu un profesor sunt bine şi acum se află în tren, urmând să ajungă acasă duminică după-amiază, potrivit Agerpres.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Olt, Adelin Bărbulete, reprezentanţii instituţiei au făcut verificări referitoare la acest caz şi au constatat că cei 22 de elevi din Dăneasa au plecat la Alba Iulia pentru o zi, motiv pentru care nu au avut nevoie de cazare.

Profesorul de istorie şi religie care i-a însoțit pe copiii din Dăneasa, Ion Bodea, a declarat duminică, că elevul pentru care a fost solicitată asistenţă medicală s-a panicat după ce adormise pentru scurt timp în timpul unui concert de colinde în Catedrala Reîntregirii.

UPDATE:  Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va începe luni o anchetă în cazul celor 22 de copii care erau la Alba Iulia fără cazare şi au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului, pentru a afla în ce condiţii au plecat cu un profesor şi de ce nu au avut cazarea asigurată, potrivit Mediafax.

„Se va constitui comisia de cercetare şi în urma evaluării situaţiei vom avea nişte concluzii şi se vor lua nişte măsuri”, a spus Mirela Paraschiv. purtătorul de cuvânt al ISJ Olt.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

La Catedrala Reîntregirii Neamului au ajuns mai multe autospeciale SMURD, iar toţi copiii au fost evaluaţi.

Totul a ieșit la iveală după ce unui copil i s-a făcut rău, sâmbătă seară, din cauza epuizării fizice. Salvarea a fost chemată la Catedrala Reîntregirii.

Echipajul de prim ajutor a acordat unui băiețel îngrijirile medicale necesare, constatând totodată că în interiorul catedralei era cazat un grup de 22 de copii şi un profesor. La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, fiind evaluaţi toţi copiii.

„A fost primit un apel cum că unui copil i s-a făcut rău în catedrală. La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii și un profesor care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și care nu aveau cazare.

Copilul a fost transportat la spital pentru mai multe investigații, iar ceilalți 21 și profesorul au fost cazați la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” și li s-a oferit și o masă caldă” au transmis, azi noapte, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.


VIDEO/ Mica Românie de la Cercul Polar: Iubirea româno-norvegiană topește zăpezile Nordului. La nunta Alinei cu Pål, invitații au venit cu mâncare de acasă!


 

Close
Închide
  Close