MENIU CAUTĂ
, de Mihaela Grădinaru

Final fericit în cazul călugăriței din Brașov care trebuia să dea statului 36.000 de lei. Măicuța Elena a scăpat de datorie! „Un om al lui Dumnezeu a venit și m-a salvat”

Distribuie

În urmă cu aproape două luni, Libertatea prezenta povestea cutremurătoare a călugăriței de 90 de ani, obligată să returneze statului 36.000 de lei din cauza erorii unei funcționare a Casei de Pensii Brașov. Acum, măicuța Elena a primit un ajutor nesperat de la „un om al lui Dumnezeu” care i-a achitat toată datoria.

Elena Bazilian, persecutată de regimul comunist şi în prezent bolnavă de cancer, a fost obligată să returneze Casei de Pensii Braşov suma de 36.000 de lei, din cauza neatenţei unei funcţionare a aceleiași instituții a statului, care i-a greşit încadrarea. Instituția statului şi-a dat seama de eroare abia anul trecut, după 23 de ani!

Timp de 5 luni, Casa de Pensii i-a înjumătățit pensia și i-a retras câte o „rată” lunară de 340 lei, însă de luna trecută datoria măicuței a fost transferată către ANAF, care urma să o execute silit.

Inițial, ANAF a înștiințat-o pe Elena Bazilian că i s-a pus poprire pe contul pe care îl avea deschis la o bancă și în care reușise să economisească, timp de 9 ani, aproximativ 1.000 de euro, bani „pentru zile negre”.

După ce datoria ei a ajuns la ANAF, femeia nu a mai primit nicio înștiințare și spune că stătea cu inima strânsă și teama că, „Doamne ferește”, ar putea rămâne fără apartamentul din Brașov în care locuiește împreună cu buna sa prietenă Maria.

Acum însă, măicuța Elena a scăpat de această teamă.

„Un om al lui Dumnezeu a venit și m-a salvat. M-a scăpat de datoria către stat și am putut plăti tot ce a mai rămas de plătit, 35 de mii și ceva de lei. Persoana respectivă m-a ajutat și acum îi voi plăti acesteia o rată lunară, cât pot, și cât mă ajută Dumnezeu. Eu sunt liniștită pentru că știam că Cel de sus nu mă va lăsa la greu și că mă va ajuta”, a spus măicuța Elena, care a preferat să nu dezvăluie identitatea persoanei, precizând doar că o cunoaște.

Măicuţa Elena locuieşte alături de vechea sa prietenă într-un apartament pe Bd. Victoriei din Braşov. Amândouă se apropie de vârsta de 90 de ani şi se luptă cu bolile. Măicuţa Elena a fost diagnosticată cu cancer şi a fost operată de tumoare la colon în urmă cu ceva vreme. Spune însă că e liniştită şi că are încredere că Dumnezeu o va avea în grijă.

În 1956, Elena şi Maria au fost scoase din mănăstirea Vladimireşti cu arma la tâmplă, fiind obligate să se întoarcă la Braşov şi constrânse să renunțe la hainele călugărești. După Revoluţie, Elena şi Maria au primit despăgubiri pentru persecuții politice, însă în cazul Elenei s-a greşit încadrarea, din „domiciliu obligatoriu” în „strămutat”, după 23 de ani fiind obligată să returneze statului 36.000 lei pe care i-ar fi încasat necuvenit.


Citește și:

Povestea cutremurătoare a măicuței Elena. Somată să plătească statului 36.000 de lei din cauza greșelii unui funcționar, descoperită după 23 de ani!

EXCLUSIV | Încă o lovitură pentru călugăriţa din Braşov care trebuie să returneze statului 36.000 de lei. ANAF i-a pus poprire pe contul „pentru zile negre”

Comentarii