MENIU CAUTĂ
28 Noi. 2012 18:24

Mama Elodiei speră să fie arestat Cioacă: «La puşcărie cu el! Ne-a distrus viaţa»

Distribuie

Mai multe probe noi, între care câteva pete de sânge descoperite de anchetatori, cu ajutorul unor aparate de ultimă generaţie, sub un strat de vopsea aplicat pe unul dintre pereţii apartamentului din Braşov al soţilor Ghinescu-Cioacă, au determinat ridicarea ofiţerului de poliţie acuzat că şi-ar fi omorât nevasta. Adus la Bucureşti încătuşat, Cristian Cioacă a fost audiat mai bine de cinci ore de procurorii Parchetului General, însă bărbatul a refuzat, ca de fiecare dată, să facă vreo declaraţie. Chiar dacă a fost lăsat să plece, în jurul orei 16.00 oamenii legii au cerut arestarea ofiţerului, iar acesta a fost obligat să se prezinte în faţa judecătorilor.
Au găsit sânge sub maşina de spălat
Jovial, îmbrăcat sport şi purtând o şapcă neagră, Cioacă a glumit cu ziariştii, zicându- le că deocamdată n-are ce să le spună. “O să vorbim atunci când ies”, a afirmat încrezător poliţistul, sperând ca magistraţii să nu-l trimită în spatele gratiilor. Nici avocata foştilor săi socri, Crina Radu, n-a putut da mai multe detalii despre noua mişcare tactică a procurorilor. “N-am văzut dosarul, nu ştiu despre ce probe noi vorbesc procurorii. Cert e că domnul Cioacă a refuzat să facă declaraţii”, ne-a spus avocata Crina Radu. Vestea că fostul ei ginere a fost reţinut de procurori a făcut- o pe Emilia, mama Elodiei Ghinescu, să spere că măcar acum va afla ce s-a întâmplat cu fiica sa: “De cel puţin cinci ani aştept să se facă dreptate. Sper ca Domnul să-mi fi ascultat rugile şi Cioacă să ajungă în puşcărie, aşa cum merită. Ne-a distrus vieţile tuturor, mai ales copilului său”. “Eu am încredere că va ajunge la puşcărie pentru ce a făcut, pentru că sunt foarte multe probe: sângele fetei mele se afla peste tot în cameră, sub maşina de spălat, a fost ca un măcel acolo! Sper să fie pedepsit şi să spună unde a ascuns cadavrul. În funcţie de ce se va decide, voi discuta cu avocata mea să văd dacă putem obţine custodia nepotului meu, Patrick”, ne-a mai declarat Emilia, mama îndurerată a avocatei Elodia Ghinescu. Ieri seară, însă, judecătorii Tribunalului Bucureşti au hotărât să nu-l aresteze pe Cioacă.
“Se spun multe despre mine, dar cineva, acolo Sus, mă iubeşte. Mâine, la serviciu, vă aştept să vorbim despre caz”, Cristian Cioacă

Săltat de acasă de colegii de serviciu din Piteşti

Colegii de muncă ai lui Cristian Cioacă au fost cei care l-au săltat, ieri, pe poliţist şi l-au predat anchetatorilor. Poliţiştii de la IPJ Argeş, colegii mei de la Urmăriri Penale, au pus în aplicare un mandat de aducere, eliberat pe numele ofiţerului Cristian Cioacă. Mandatul a fost eliberat de Parchetul General al României, noi doar l-am pus în aplicare. Cioacă a fost ridicat de la domiciliul propriu de doi colegi, care l-au însoţit apoi şi la Bucureşti', ne-a declarat comisarul- şef Dănuţ Dinu, purtător de cuvânt al IJP Argeş. (Valentin David)

Elodia, cea mai misterioasă dispariţie

Elodia Ghinescu, avocată din Braşov, a dispărut în 30 august 2007, în împrejurări suspecte. La acea vreme, femeia era căsătorită cu Cristian Cioacă, împreună cu care are un băieţel, Patrick, acum în vârstă de 7 ani.

– Pe 5 septembrie 2007, Cioacă a anunţat dispariţia soţiei sale, iar în zilele de 11 şi 12 septembrie ale aceluiaşi an, anchetatorii au găsit în locuinţa celor doi pete de sânge. Astfel de probe biologice au fost descoperite, tot în septembrie 2007, şi în maşina poliţistului Cristian Cioacă, pe numele căruia procurorii au cerut atunci mandat de arestare pentru omor. Curtea de Apel a respins însă propunerea de arestare.
– În octombrie 2007, mai mulţi saci de plastic în care se aflau obiecte ale soţilor Ghinescu- Cioacă au fost găsiţi într-o râpă de lângă Poiana Braşov. În ciuda căutărilor asidue, cadavrul avocatei nu a fost găsit. l Până în noiembrie 2011, când Elodia a fost declarată decedată pe cale judecătorească, soţul ei a trebuit să facă faţă acuzaţiilor din două dosare penale – unul ce privea furtul între soţi (în care a fost achitat) şi altul privind accesarea fără drept a calculatorului avocatei (care se află încă pe rolul Curţii de Apel Braşov).

Comentarii