MENIU CAUTĂ

Mamă la 84 de ani! O bătrână și-a salvat strănepoata de pe patul de spital, după ce a fost abandonată

Distribuie

În urmă cu cinci luni, Maria a fost abandonată de mama sa, o tânără de 23 de ani, chiar în spitalul în care a venit pe lume. Tatăl nu a recunoscut- o, însă salvarea micuţei cu ochi albaştri a venit de la bunica şi străbunica sa.
Cele două bătrâne au mers într- un suflet la spital şi s-au jurat că nu sunt prea în vârstă să aibă grijă de ea şi că îi vor oferi toată dragostea din lume. De atunci, traiul celor două femei în căsuţa lor bătrânească din Baniştea s-a schimbat complet!
În curte sunt întinse pe sârmă hăinuţele mici ale bebeluşei, iar într-un colţ e deja o stivă de lemne pentru ca Maria să nu ducă lipsă de căldură.
Au plătit 700 de lei strânşi cu greu, dar nici nu s-a pus problema să nu le cumpere. Pentru aceasta, bunica Margareta, de 50 de ani, lucrează ca femeie de serviciu, iar străbunica Ileana e o bonă de toată isprava la cei 84 de ani ai săi.

Nu le ajung banii de lapte şi scutece

Bătrânei i se luminează privirea când ne arată pătuţul din care Maria îi zâmbeşte. ”Nimic nu ne trebuie, doar pe Maria să o avem”, spune bătrâna, a cărei teamă e că autorităţile sau chiar mama copilei ar putea- o lăsa la un moment dat fără strănepoată.
Mama fetiţei le vizitează din când în când, însă nu pentru a se asigura că o duc bine, ci pentru a ridica alocaţia fiicei sale.
”Atâta îmi doresc să fim sănătoase, să o creştem şi să o avem alinare la bătrâneţe”, ne mărturiseşte străbunica Ileana. Femeia are o energie incredibilă, care o ajută să o îngrijească pe micuţă, dar şi să ţină gospodăria într-o ordine exemplară. Nu se plânge de greutăţi, e obişnuită cu puţin, însă posibilităţile financiare ale bătrânelor sunt foarte mici în comparaţie cu bugetul necesar pentru scutecele şi laptele praf ale copilei.
”Am primit hăinuţe, un pătuţ, cărucior, nu ducem lipsă. În primăvară am vrea să facem nişte reparaţii la casă, să schimbăm geamurile, că intră frigul şi să îi amenajăm Măriuţei camera ei”, spune bătrâna grijulie.
Persoanele care vor să sprijine familia Mariei pot face donaţii în contul:

IBAN: RO20 BTRL 0060 1201 C458 06XX, Neamţ Margareta

Comentarii