Mergi direct la conținut »
Mama unei fetițe cu pneumonie internată la Onești: ”În spital e frig, iar afară ninge. Mi-am găsit copilul bocnă”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mama unei fetițe cu pneumonie internată la Onești: ”În spital e frig, iar afară ninge. Mi-am găsit copilul bocnă”

Mama unei fetițe cu pneumonie internată la Onești: ”În spital e frig, iar afară ninge. Mi-am găsit copilul bocnă”

În spitalul din Onești este frig chiar dacă afară ninge, a spus o mamă a cărui copil s-a îmbolnăvit și mai tare din această cauză, după ce a fost internat cu pneumonie, arată Hotnews. Femeia a încercat să izoleze ușa de la salon cu un cearșaf, pentru a păstra căldura, dar i s-a interzis acest lucru, deși medicii înșiși apelează la această metodă, din cauza frigului.

De Cristian Anton,

Femeia și-a internat fata vineri la Spitalul din Onești din cauză că avea pneumonie. Încă de când a ajuns în salon era frig, susține ea. Din această cauză, copila s-ar fi îmbolnăvit și mai tare, spune mama.

”M-a revoltat frigul din camere, nu zic că este non-stop frig, pentru că este centrala pornită, doar că merge doar ziua și până la 12 noaptea. De la 12 până la 6-7 dimineața e rece. Mi-am găsit copilul bocnă. Ea are pneumonie și pentru pneumonie nu face bine aerul ăsta rece”, a declarat mama fetiței pentru Mediafax.

Vineri după-amiază nu era căldură deloc. Atunci începuse să ningă. Nu era căldură deloc, abia seara pe la 6-7 au pornit centrala și nici atunci nu dăduseră să frigă caloriferele. Erau 19-20 grade în calorifere.

Mama copilului cu pneumonie:

Femeia spune că în salon există un singur calorifer, care nu poate face față.

”Camera unde stau e mare, un calorifer nu e de ajuns, unul cum e aici. Aici merge continuu, nu e un spațiu închis, se simte și de la geamuri, dacă stai aproape se simte cum intră aerul”, a precizat mama copilului.

Și medicii își izolează ușile la cabinet cu cearșafuri

Ea a povestit că a încercat să izoleze ușa de la salon, dar nu a fost lăsată, deși până și medicii fac asta pentru a păstra cald în cabinetele lor.

”Nici ușile nu sunt izolate, uneori la uși pui cerșaful pe jos ca să poți să ai oleacă de izolație, dar nici atunci, ți-l dă la o parte. Nu ai voie să pui cerșaful. La cabinete la medici, ei le țin, dar noi nu avem voie.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Am zis despre frig. Asistentele sună jos la centrală și le spun să dea căldură și ei spun că așa e programul de dat”, a mai spus mama fetei.

Ea este revoltată și din cauza hranei oferite pacienților în spital.

Mama copilului internat: ”Ciorba are gust de apă chioară”

”Mi-a dat peste nas o doamnă infirmieră. Mi-a spus că e mâncarea cea mai bună din acest oraș, din spital.

Ciorba nu poți să o numești ciorbă. La ciorbă te referi când îi pui legume, când îi pui carne, când îi pui tăiței, pui să aibă gust. Aia are gust de apă chioară cu suc de roșii”, a povestit femeia, pentru sursa citată.

”Pilaful la fel. Tocănițele la fel, zici că e tocană, dar e un fel de paste aruncate în sos roșu și oleacă de delicat. La copii nu mai zic, e diferit de părinți mâncarea. La copii, chiar dacă e sănătos și e răcit un pic, mâncarea e diferită: brânză de vacă dimineața. Fata mea nu e obișnuită, nu mănâncă brânză, mănâncă alte feluri, dar nu mănâncă brânză. Eu îi dau de la mine mâncare”, a mai spus mama copilului.

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

Luni dimineață, ea a decis să solicite externarea pentru a-și trata fetița acasă. Cele câteva zile petrecute în spital, spune femeia, i-au înrăutățit acesteia starea de sănătate.

”Am făcut cerere să ies din spital. De seara trecută a început să strănute. Ea nu strănuta. Avea puțin roșu în gât, un pic de laringită și pneumonie, dar ea nu strănuta, doar tușea. De seara trecută strănută într-una. E de la frig și mai ales de la curent.

Eu mă duc acasă, în altă parte nu știu unde să merg și nu vreau să mă duc până la Bacău. Mai degrabă mă duc acasă, unde are spațiul ei de joacă, unde îi dau căldură eu cât știu eu că e bine pentru ea”, a mai spus mama fetei.

Cronica unor morți colective neglijate în rețeaua privată de dializă Diaverum. 8 decese, mai multe ca în focarul de la Țăndărei
Recomandări

Cronica unor morți colective neglijate în rețeaua privată de dializă Diaverum. 8 decese, mai multe ca în focarul de la Țăndărei

 

Oficialii spitalului spun că totul este în regulă

Femeia spune însă că nu intenționează să depună reclamație la conducerea spitalului.

De cealaltă parte, reprezentanții unității medicale spun că mâncarea pacienților este stabilită de către dietetician, la recomandarea medicului.

”Am discutat cu șefa bucătăriei, am discutat și cu dieteticianul. Mi-au arătat și programele.

Meniurile se întocmesc de către dietetician, împreună cu medicul, în funcție de afecțiunea copilului, de greutate și de patologie.

Se calculează un regim caloric, care să acopere regimul copiilor”, a explicat Ana Maria Băncescu, purtător de cuvânt al Spitalului din Onești.

În ceea ce privește furnizarea căldurii, reprezentantul spitalului spune că centrala nu a mai fost oprită de pe data de 10 noiembrie.

”Cât despre problema cu căldura, după data de 10 noiembrie nu s-a mai dat cu program. Căldura s-a furnizat constant. Plus că, la solicitarea pacienților, există calorifere care pot suplimenta căldura în saloane. La cererea pacienților se pot da și aceste calorifere”, a mai spus Ana Maria Băncescu.

Close
Închide
  Close