UPDATE Măsurile propuse de PSD pentru relansarea economiei:

  1. PSD sprijină angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară

Propunem 2 măsuri concrete:

Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă. tot pe o perioadă de 3 luni.

Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției.

  •  PSD susține locurile de muncă

Prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul turismului, transporturilor, horeca, cosmetică, profesii liberale, dacă mențin locurile de muncă.

  • PSD protejează puterea de cumpărare a populației

Printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor crește prin liberalizarea prețurilor de aceea guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.

Ad placeholder
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
Recomandări
Cum explică două judeţe că nu au nici un caz de COVID-19 în ultimele zile
 
  • PSD susține familiile cu venituri mici asigurand o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni

În valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună.

Acești bani pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.

  • PSD deblochează economia și diminuează blocajul financiar și creditul comercial prin:

Eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni, fără penalităti și dobânzi;

Susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finantate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%;

Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați;

Ad placeholder
FOTO. Petrecerea despre care nu vrea să vorbească nimeni, după apariția cazurilor de COVID-19 la PRO TV: Andreea Esca și Delia, la mare, la un eveniment fără reguli sanitare
Recomandări
FOTO. Petrecerea despre care nu vrea să vorbească nimeni, după apariția cazurilor de COVID-19 la PRO TV: Andreea Esca și Delia, la mare, la un eveniment fără reguli sanitare
 

Decontarea rapidă a concediilor medicale.

  • PSD susține IMM-urile și tinerii antreprenori prin:

Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start Up Nation astfel încat derularea acestora  să poata fi continuată;

Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpării de creanțe de la IMM de către instituțiile de credit.

  • PSD sustine exporturile prin garanții de stat 100%

Precum și cu credite cu perioada extinsă de grație fără plata ratelor pe perioada de grație.

  • PSD susține agricultura românească prin:

Plata la 5 zile pentru produse proaspete și 15 zile pentru celelalte produse;

Dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.

  • PSD încurajează revenirea imediata a sectorului de transport și a sectorului de productie auto și electrocasnice prin:
Ad placeholder
 

Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi;

Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus catre achizitiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice;

Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.

  • PSD încurajează turismul din România

Printr-o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021; Stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani.

————————————————–

„Sunt 28 de măsuri economice şi sociale cu, patru obiective: menţinerea puterii de cumpărare, repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă şi stimuli economici. Sunt 28 de măsuri care vor asigura repornirea imediată a activităţii economice pentru sectoarele cel mai afectate de coronavirus”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ad placeholder

Una dintre măsurile propuse a fost acordarea a „250 de lei pentru angajatori şi 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă pe o perioadă de 3 luni, condiţionată de menţineea locului de munca timp de minimum un an de zile de la data încetării subvenţiei”.

„Guvernul nu mai are bani la buget pentru pensii şi salarii, pentru că investitorii şi-au pierdut încrederea în România.

Marcel Ciolacu:

Totodată, Marcel Ciolacu a lansat un atac şi la preşedintele Klaus Iohannis: „A început să vorbescă deja de austeritate. Adică ne așteaptă tăieri de pensii și salarii. Avem deja peste un milion de șomeri. Oamenii de afaceri sau investitorii așteptau măsuri care să le ofere o perspectivă de revenire la normalitate”.

„Iohannis le-a livrat doar răfuieli politice. A ieșit în fiecare zi să repete aceeași placă cu PSD. Iohannis și Guvernul PNL nu pot să depășească interesele electorale”, a mai spus Ciolacu.

Ad placeholder

După 11 minute de discurs, în timp ce citea programul, Marcel Ciolacu a început să pronunţe greu cuvintele, apoi s-a oprit, s-a aplecat şi a fost ajutat să nu cadă peste pupitru. În acel moment, transmisia LIVE a PSD de pe Facebook s-a oprit. Mai jos sunt imaginile video.

Citeşte şi:

VIDEO VIRAL | Cadre medicale de la Botoșani și pacienți cu COVID-19 s-au filmat în timp ce cântă într-un salon al spitalului: „Hai, hai, cu salvarea, hai. Aici noi ne-am cazat, chiar nimic nu am mâncat”

În criză COVID-19, Primăria Târgu Mureş alocă peste 200.000 de euro pentru ornamente de Crăciun. Primarul Dorin Florea: „O sumă rezonabilă. Consilierii decid”

Poliția locală din Râmnicu Vâlcea i-a cântat “La mulți ani” unui băiețel de 6 ani. Dar au uitat să anunțe un detaliu: e nepotul unui polițist

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională