Mergi direct la conținut »
Mărturiile șocante ale supraviețuitorilor: „M-am prefăcut mort timp de trei ore. Totul a durat 8 minute”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Mărturiile șocante ale supraviețuitorilor: „M-am prefăcut mort timp de trei ore. Totul a durat 8 minute”

Oficialii americani au anunțat că în momentul atacului în club se aflau 320 de oameni. Dintre aceștia 50 au fost uciși, iar 53 răniți, unii dintre ei fiind deja externați, ei povestind pentru presa locală clipele de groază pe care le-au trăit. 

Ei au povestit că atacatorul a intrat în club și a început să tragă la întâmplare în oameni. La început nimeni nu și-a dat seama că este vorba de un atac armat, crezând că zgomotele pe care le auzeau erau parte din spectacol.

Aceștia au spus că în club era „sânge peste tot” și un adevărat haos în cele trei ore în care atacatorul Omar Mateen a luat cu asalt clubul și a tras la întâmplare, ținându-i pe petrecăreți prizonieri, până la intervenția trupelor SWAT, care au intrat în clădire și l-au ucis pe criminal în urma unui schimb de focuri.
Javier Antonetti a povestit că pentru a supraviețui s-a prefăcut mort în cele trei ore de groază, în care Omar Mateen se plimba printre ei și vorbea cu patronii care se aflau încă în club. El l-a auzit pe atacator vorbind la telefon și spunând „Opriți-vă să mai ucideți membri ISIS. Am o mulțime de gloanțe”.

„Muzica cânta și toată lumea dansa…și deodată s-a auzit „Bang, bang”. Un tip de lângă mine s-a prăbușit pe podea și era sânge peste tot”, a spus acesta.

„Am încercat să ne ascundem sub bar. Oamenii țipau, se târau pe podea…Îmi amintesc că îmi spuneam Nu voi muri astfel. Nu azi, nu azi si cel puțin nu așa”, a declarat Janiel Gonzalez, un alt supraviețuitor, care a fost externat luni dimineață.

Un alt bărbat le-a blocat ieșire

„Încă nu-mi găsesc trei prieteni. Am găsit doar doi care au fost și ei răniți. Aş spune că totul a durat 8 minute, nu s-a oprit, a continuat să tragă şi să tragă şi să tragă şi mergea. A fost un foc rapid. Trăgea, schimba încărcătorul cu muniţie, trăgea, schimba din nou. Se simţea mirosul de muniţie în aer. Mi-am dat seama că e o armă, că nu sunt artificii, că trebuie să plecăm”,a mai declarat acesta. A fost un măcel complet. Toți erau așa nervoși și voiau să iasă afară, însă începuseră să se calce în picioare. Încercam să împingem pe toată lumea afară, toți erau plini de sânge”, a mai spus Gonzalez.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

El împreună cu alte 50 de persoane au încercat să găsească o ușă, dar un bărbat le-a blocat trecerea. Nu știe sigur dacă era un ofițer de securitate al clubului sau un complice al atacatorului. „50 de oameni încercau să sară unul peste altul ca să iasă din local, dar era un bărbat care ținea ușa și nu ne lăsa să ieșim. Ne spunea „Nu ieșiți, rămâneți aici”. Și în timp ce ne spunea asta, atacatorul se apropia din ce în ce mai mult de noi și sunteul gloanțelor era tot mai aproape. Toată lumea s-a panicat și au început să se calce în picioare”.

061416_Daniel_Gonzalez_1

 

 

„Erau cadavre peste tot”, a adăugat și Antonetti, precizând: „În parcare victimele erau sortate pe culori, în funcție de cât de repede au nevoie de ajutor, roșu și galben”.

Cel puțin 50  de oameni au murit,  după ce un bărbat înarmat a luat cu asalt locația și a luat mai mulți ostatici. În cele din urmă, atacatorul a fost ucis de autorități. Acesta este cel mai sângeros atac armat în masă din istoria Statelor Unite. 

Close
Închide
  Close