Mergi direct la conținut »
Așa arată mașina viitorului! Informațiile vor fi proiectate pe parbriz prin realitate augmentată Galerie foto
4imagini
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Așa arată mașina viitorului! Informațiile vor fi proiectate pe parbriz prin realitate augmentată

Așa arată mașina viitorului! Informațiile vor fi proiectate pe parbriz prin realitate augmentată

Semne de circulație, pericole subliniate cu roșu, viteza de deplasare a celorlalte mașini și a pietonilor - toate aceste funcții ar putea ajunge curând la mașinile de serie.

De Mihai Niculescu,

Un astfel dispozitiv a fost construit de o companie chineză și urmează să fie prezentat în detaliu la târgul global al tehnologiei din 2020.

Așa numitele ecrane heads-up sunt suprapuse, folosind o proiecție holografică, pe întregul parbriz al mașinii care devine un furnizor de realitate augmentată.

Inovația companiei Futurus din Beijing va fi prezentă în viitorul apropiat pe toate automobilele, speră cei care au realizat proiectul îndrăzneț.

Invenția urmează a fi prezentată la CES 2020, (Târgul Consumer Technology Association) de luna viitoare, din Las Vegas, potrivit publicației New Atlas.

Oferind un câmp vizual de până la 60 de grade, rezoluție de 80 pixeli / grad aceste afișaje ar putea fi utilizate pentru a evidenția pericolele detectate de sistemele mașinii, pentru a ilumina marcajele rutiere, inclusiv a celor care arată viraje periculoase.

Când mașina staționează, parbrizul ar putea deveni ecranul pe care se proiectează un film sau un videoclip de pe Youtube.

Saltul tehnologic este atât de mare, încât sistemul de entertainment ar putea fi accesat de pasagerii din spate, fără ca imaginile care rulează să fie văzute de șofer, atent la informațiile din trafic, arată producătorul Futurus.

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România
Recomandări

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

Atenționare că este un pieton pe trecere, că smașina de pe contrasens circulă cu 36km/h și că urmează o zonă cu viteză limită la 30 km/h – toate aceste informații ar putea fi proiectate în curând pe parbriz

În plus, compania susține că în acest mod orice mașină va deveni mai sigură.

În afară de informațiile proiectate pe parbriz, șoferul ar putea beneficia și de proiecția holografică al unui asistent digital, mai spun chinezii.

Compania Futurus a comunicat că „nu poate dezvălui” în acest moment numele „celor mai cunoscuți producători de automobile din lume” cu care lucrează pentru a „transforma acest produs în producție de serie”.

Close
Închide
  Close