Mergi direct la conținut »
Maşinile de gunoi din Hunedoara vor fi monitorizate prin GPS

Noul operator regional de colectare şi transport al deşeurilor din judeţul Hunedoara va introduce, din luna martie, un sistem de monitorizare prin GPS a maşinilor folosite pentru prestarea acestor servicii. Acest lucru va permite o evidenţă strictă a operaţiunilor efectuate pe timpul unei zile, atât din punct de vedere al traseului urmat de autovehicule, cât şi a materialelor colectate de acestea.

De Dragoș Tănase,

„Suntem în plin proces de reînnoire a parcului şi de îmbunătăţire a sistemului de colectare. Începând cu luna martie o să avem un prim program cu o tabletă în cabina şoferului, în care să aibă programul pe ziua respectivă pentru fiecare tip de deşeu, astfel încât la sfârşitul fiecărei zile să ştim unde a colectat, cât a colectat. Acest program va fi online pentru fiecare beneficiar al serviciului”, a declarat miercuri, 6 februarie, într-o conferinţă de presă, managerul general al companiei Brai-Cata SRL, Bogdan Constantinescu.

De această facilitate va beneficia şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri, formată din reprezentanţii primăriilor din judeţul Hunedoara, organizaţie cu care compania are încheiat contractul de colectare şi transport al gunoiului în trei zone importante ale zonei, fără Valea Jiului.

În plus, din a doua parte a lunii februarie, operatorul regional va începe şi o campanie de informare a populaţiei în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor, având în vedere normele legale care impun ca la sfârşitul acestui an să fie atinsă o ţintă de 40% pentru colectarea separată şi de reducere cu 45% a cantităţilor de deşeuri care ajung la deponeurile ecologice.

„În baza parteneriatului cu cetăţenii şi cu autorităţile publice locale, noi estimăm să ajungem la un 70-80% din ţintă”, a estimat Constantinescu, citat de Agerpres.

În vederea eliminării unor disfuncţionalităţi şi pentru informarea cetăţenilor, compania va afişa pe site programul de colectare a deşeurilor şi va institui un serviciu de informare a cetăţenilor pe această problemă.

Noul operator regional de colectare şi transport a deşeurilor îşi desfăşoară activitatea în judeţul Hunedoara din data de 28 decembrie 2018, după ce a câştigat licitaţia organizată în cadrul unui proiect de management al deşeurilor în valoare de 58 de milioane de euro, fonduri europene, derulat de Consiliul Judeţean Hunedoara.

În schimb, Primăria din Târgu Jiu vrea camere de supraveghere la ghenele de gunoi.

FOTO – servuspress.ro


Citește și… VIDEO/ Românul polar: face baie la copcă și are o sănătate de fier


 

Close
Închide
  Close