De Andreea Archip,

Doi medici au povestit pentru Libertatea cum se simt după fiecare întâlnire cu copiii lor la distanță, fără să-i poată strânge în brațe. Situația e cu atât mai grea, cu cât nu se știe când se va încheia această perioadă de izolare.

Practic, restricțiile pe care și le impun medicii pentru a-și proteja familiile sunt mai dure decât orice regulă impusă de ordonanțele militare pentru restul populației.  

Prin gard, la cinci metri distanță

Sînziana Istrate este medic oftalmolog în București și face și gărzi în spital de multe ori. De când a izbucnit epidemia de coronavirus, doctorul a decis să-și trimită fetele la bunici. De atunci au trecut săptămâni, timp în care le-a văzut doar de la metri distanță, fără măcar să intre în curtea părinților ei.

Așa își vede Sînziana copiii de câteva săptămâni

Într-o poză pe care a postat-o pe rețelele de socializare este Sînziana și, la metri distanță, cele două fete, se disting printr-un gard de sârmă.

„Așa îmi văd fetele cât pot de des. Sunt la picnic la 5 metri de ele. Fac gărzi și de la început le-am dus la mama, unde sunt izolate. Le văd cât pot de des prin gard. Iar eu sunt norocoasă. Colegii își văd copiii la balcon sau deloc. Voi stați acasă cu copiii, așa că nu vă plângeți! Medicii nu își văd copiii!”, a scris medicul.

VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
Recomandări
VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
 

Fiecare întâlnire cu fetele îi sfâșie inima. „Cea mare m-a privit tristă, iar cea mică plângea și mă implora să îmi atingă mâna prin gard. Măcar mâna”, a mai povestit Sânziana, pentru zanascutecel.ro.

„Nu mi-am mai strâns copilul în brațe de două săptămâni”

Ana-Maria Misici este medic oftalmolog la un cabinet din Timișoara. Pentru că la un moment dat a avut un pacient care a negat că ar avea vreo problemă, dar care la sfârșitul consultului a spus că venit din Israel, a luat decizia să închidă cabinetul. Acum asigură urgențele la domiciliu și face consultații online.

Ana-Maria Misici nu și-a mai strâns fata în brațe de două săptămâni

Cel mai greu lucru este că nu-și poate vedea fetița de doi ani și jumătate.

„Copilul este trimis la bunici, izolați toți, și doar noi îi aprovizionăm cu cele necesare, lăsate la poartă, fără măcar să ne vedem. Vorbim de 3-4 ori pe zi pe Facetime, dar nu mai des, ca să nu înceapă să ceară să mergem la ea. Îi cumpărăm jucării online și îi trimitem pentru a o ține tot mai ocupată și să nu se gândească la noi”, povestește medicul.

Fetița a mai stat la bunici, dar niciodată o perioadă atât de lungă. „De două săptămâni nu am strâns-o în brațe, dar ne convingem că pentru binele lor este cel mai safe așa”, a mai spus Ana-Maria.

Citeşte şi:

Românii care nu respectă carantina, buni de plată. Cât costă o zi în centrele de carantină

”Tăticul călăreț” din Iași a împărțit alimente și bani famililor sărace. ”Cum pot să nu dau, când Dumnezeu îmi dă și mie”

Un hipermarket pune la dispoziția persoanelor de peste 65 de ani și celor cu dizabilități o linie telefonică specială de preluare a comenzilor

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite