Prin H.G. nr. 252 din 30 martie 2020, Guvernul a simplificat lucrurile: nu mai e nevoie de card de sănătate, de consultaţie la medicul specialist şi de reţetă în original, pe hârtie. Cu o excepţie, cea legată de reţetele verzi, prin care se presciu medicamente care intră sub legislaţia privind stupefiantele.

De aceste reţete beneficiază mii de pacienţi, cu boli neurologice, psihice sau suferinzi de cancer. Mai multe federaţii ale medicilor, farmaciştilor şi asociaţii care luptă pentru drepturile pacienţilor au formulat o solicitare către Ministerul Sănătăţii, „pentru a îmbunătăți accesul pacienților cu afecțiuni oncologice și psihiatrice la tratamentul cu preparate stupefiante și psihotrope, în contextul pandemiei COVID-19 și a măsurilor luate de autorități pe perioada stării de urgență, privind restricțiile de deplasare”.

„Să nu expunem pacienţii inutil!”

Federaţiile medicilor şi pacienţilor doresc constituirea unui grup de lucru, pentru schimbarea legislaţiei, astfel încât „preparatele stupefiante și psihotrope SĂ POATĂ FI PRESCRISE în baza Ordinul MS/CNAS nr. 674/252/2012 prin intermediul SISTEMULUI INFORMATIC AL PRESCRIPȚIEI ELECTRONICE administrat de CNAS”.

Înțelegem regimul special al acestor produse și ne dorim să ne asigurăm că împreună găsim cele mai bune soluții astfel încât să nu expunem pacienții inutil unor riscuri privind pandemia

fragment din solicitarea înaintată Ministerului Sănătăţii

Organizaţiile care au semnat solicitarea sunt următoarele: Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, Asociaţia Profesională a Medicilor din Ambulator, Societatea Română de Neurologie Pediatrică, Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Colegiul Medicilor din Bucureşti, Asociaţia Farmaciilor Independente Ethica, Societatea Naţională de Oncologie Medicală, Asociaţia Dăruieşte Viaţa, Societatea Naţională de Medicina Familiei, Centrul Naţional de Studii pentru Medicina Familiei.

Ad placeholder

Solicitarea către ministrul Nelu Tătaru poate fi citită integral aici: https://fnpmf.ro/20200414-solicitare-MS-retete-tabIII-verzi-…

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI