Mergi direct la conținut »
Meleșcanu, despre vizita lui Timmermans: „Mesajele au fost extrem de încurajatoare în legătură cu MCV”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Meleșcanu, despre vizita lui Timmermans: „Mesajele au fost extrem de încurajatoare în legătură cu MCV”

Meleșcanu, despre vizita lui Timmermans: „Mesajele au fost extrem de încurajatoare în legătură cu MCV”

Meleșcanu, despre vizita lui Timmermans: „Mesajele au fost extrem de încurajatoare în legătură cu MCV”. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, la Digi24, că el vede „partea plină a paharului” în cazul vizitei la București a prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

 „Dumneavoastră vedeți jumătatea goală a paharului și eu văd jumătatea plină”, a declarat Meleșcanu . „Mesajele lui Timmermans au fost extrem de încurajatoare în legătură cu MCV-ul (Mecanismul de Cooperare și Verificare, n.r.) și, în același timp, a făcut o declarație extrem de tranșantă în ceea ce privește aderarea la Schengen, unde România are tot dreptul și trebuie să devină membru cât mai rapid. Această discuție face parte din dialogul continuu care a existat și există între autoritățile române și Comisia Europeană, un dialog care ne ajută și pe noi și, în același timp, ajută și mai buna înțelegere a proceselor care se întâmplă în România”, a adăugat ministrul de Externe.Ba da. A spus: ați făcut progrese foarte importante. Ne-a bătut pe umăr. Continuați! Ăsta este mesajul care l-am perceput eu de la domnul Timmermans”, a declarat Meleșcanu.

Frans Timmermans, la finalul vizitei în România: „Nu pierdeți progresele din justiție”

Frans Timmermans a susținut o conferință de presă la finalul vizitei maraton pe care a efectuat-o în România, în cadrul căreia a atras atenția asupra justiției din țara noastră. „Nu pierdeți progresele din justiție”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la finalul vizitei.

„Suntem foarte bine informați privind ce se întâmplă în România”, a declarat Frans Timmermans, în cadrul conferinței de presă. „Nu pierdeți progresele din justiție. (…) Sunteți la finish, nu o luați înapoi”, a continuat prim-vicepreședintele CE.

Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. Vizita lui Timmermans: e bine, dar nu e bine cu România

Close
Închide
  Close