Mergi direct la conținut »
Mesajul lui Donald Trump la comemorarea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mesajul lui Donald Trump la comemorarea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie

Mesajul lui Donald Trump la comemorarea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie

La comemorarea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, președintele american Donald Trump a transmis un mesaj în care a lăudat curajul pasagerilor zborului 93, despre care spune că au ”schimbat cursul istoriei”, tran6smite AFP.

Numele celor 40 de pasageri şi membri ai echipajului ”zborului 93”, unul dintre cele patru avioane deturnate de teroriștii al-Qaida pe 11 septembrie 2001, au fost citite unul câte unul, în unele cazuri cu vocea îndurerată a unuia dintre apropiaţii lor.

În mijlocul acestor dealuri din statul Pennsylvania, la circa 200 de kilometri nord-vest de Washington, s-a prăbuşit unul dintre cele patru avioane deturnate de teroriştii al-Qaida. După ce au aflat prin telefon de atacurile asupra turnurilor World Trade Center, pasagerii zborului 93 au încercat să preia controlul asupra avionului, care în final s-a prăbuşit pe un câmp în loc să-şi atingă ţinta stabilită de terorişti, care era capitala Washington.

Acolo a fost dezvelit marţi un monument înalt de aproape 30 de metri, denumit Turnul Vocilor (Tower of Voices). ”Acest monument este un mesaj adresat lumii: America nu va ceda niciodată tiraniei”, a subliniat Trump.

Trump a apărut la ceremonie însoţit de soţia sa, Melania, în acest moment de unitate naţională care i-a oferit un scurt răgaz într-o perioadă altfel foarte agitată.

”Niciun act terorist nu va putea schimba vreodată ceea ce suntem”, a subliniat la rândul său pe Twitter predecesorul său democrat Barack Obama.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Povestea zborului 93, care decolase de pe aeroportul Newark cu destinaţia San Francisco, a fost ecranizată în mai multe filme, printre care şi Zborul 93 al lui Paul Greengrass.

Ultimele clipe ale zborului, dialogurile dintre pasageri, membri ai echipajului şi terorişti şi lupta dusă în cabina de pilotaj au fost difuzate în anul 2006 în sala unui tribunal american unde era judecat teroristul francez Zacharias Moussaoui, acuzat de participare la planificarea atentatelor şi care a fost condamnat la detenţie pe viaţă.


Citește și: Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri


 

Close
Închide
  Close