Mergi direct la conținut »
Mesajul unei asociații care luptă pentru combaterea discriminării romilor: „Așteptăm cu nerăbdare și scuzele BOR pentru cei 500 de ani de umilințe și tratament inuman”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul unei asociații care luptă pentru combaterea discriminării romilor: „Așteptăm cu nerăbdare și scuzele BOR pentru cei 500 de ani de umilințe și tratament inuman”

Mesajul unei asociații care luptă pentru combaterea discriminării romilor: „Așteptăm cu nerăbdare și scuzele BOR pentru cei 500 de ani de umilințe și tratament inuman”

Asociația Aresel, care luptă pentru combaterea rasismului și inegalitățile sociale, politice și economice, dintre romi și restul populației, a mulțumit Papei Francisc pentru mesajul în care a cerut iertare, în numele Bisericii Catolice, pentru "momentele în care au fost discriminați și maltratat". Într-o postare publicată pe Facebook, Aresel transmie că așteaptă un gest similar și din partea Bisericii Ortodoxe Române. 

„Mulțumim, Papa Francisc! Așteptăm cu nerăbdare și scuzele Bisericii Ortodoxe Române pentru cei 500 de ani de robie/sclavie, umilințe, crime, tratament inuman…”, se arată în mesajul publicat duminică seară pe rețeaua socială de Aresel.

Potrivit descrierii de pe pagina de Facebook a asociației, Aresel este o platformă civică si apolitică ce și-a propus mobilizarea și remobilizarea comunităților de romi, cu obiectivul de a combate rasismul și inegalitățile sociale, politice și economice, dintre romi și restul populației.

Mesajul publicat duminică vine după ce Papa Francisc a spus, în timpul întâlnirii cu comunitatea romă din Blaj, că cere „iertare, în numele Bisericii, Domnului şi vouă pentru momentele când, în decursul istoriei, v-am discriminat, maltratat sau v-am privit într-o manieră greşită, cu privirea lui Cain şi nu cu cea a lui Abel, şi nu am ştiut să vă recunoaştem, să vă preţuim şi să vă apărăm în specificitatea voastră”.

Fotografie principală: EPA


Citește și:

VIDEO/ Locuitorii din cartierul Barbu Lăutaru, Blaj: „Îl iertăm pe Papă, ce vină are el?”

Close
Închide
  Close