Mergi direct la conținut »
Metoda „Accidentul”: Bătrân de 81 de ani, salvat din ghearele escrocilor de o vecină care l-a auzit vorbind la telefon
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Metoda „Accidentul”: Bătrân de 81 de ani, salvat din ghearele escrocilor de o vecină care l-a auzit vorbind la telefon

Metoda „Accidentul”: Bătrân de 81 de ani, salvat din ghearele escrocilor de o vecină care l-a auzit vorbind la telefon

Un bărbat de 81 de ani a fost salvat din ghearele escrocilor de către o vecină, care l-a auzit vorbind la telefon cu răufăcătorii. Bătrânul era o victimă sigură a unei înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, dar imediat au intervenit polițiștii iar complicele țeparilor au fost prinse.

De Mihai Niculescu,

Bătrânul era la un pas să le dea indivizilor care l-au sunat în toiul nopții suma de 6.500 de euro, sub pretextul unei intervenții medicale de urgență pentru o rudă.

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2.30, poliţişti de la Secţia 25 au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie despre faptul că vecinul său, care are probleme cu auzul, poartă o discuţie telefonică cu persoane necunoscute şi crede că urmează a fi înşelat. Femeia a relatat că subiectul discuţiei este un presupus accident rutier în care ar fi fost implicată o rudă a acestuia, relatează Digi24.

Poliţiştii au ajuns rapid, când bătrânul mai vorbea la telefon, iar oamenii legii, cu sprijinul vecinei care a apelat 112, i-au făcut semn să se lase convins să le dea banii.

După ce a închis telefonul bătrânul le-a spus poliţiştilor că a fost sunat de persoane care s-au recomandat a fi ginerele său şi un medic şi care i-au spus că a avut loc un accident rutier şi că au nevoie urgentă de suma de 6.500 de euro, pentru o operație. El se înțelesese cu cei care l-au sunat ca alte persoane să vină acasă la el să ia banii.

La scurt timp, în zonă au ajuns trei femei, iar una dintre ele a luat legătura cu victima, care i-a înmânat într-un plic suma de 6.500 de euro. Imediat după ce femeia a intrat în posesia banilor, toate cele trei individe au fost încătuşate şi duse la poliţie.


Citește și: Cazul fetei dispărute: procurorul îi asigură pe părinți că fata e în viață, dar mama și tatăl spun că cel care profită e doar chirurgul, principalul suspect!


 

 
 
Close
Închide