MENIU CAUTĂ
22 Iul. 2012 16:34

Mihăiţă Raţă trebuie operat de urgenţă în străinătate! De la o apendicită, la coşmar

Distribuie

Copilăria lui Mihai s-a oprit acum 5 ani! În 2007, când avea 7 ani şi nu cunoscuse niciodată durerea pricinuită de vreo boală, totul parcă s-a năruit. Primul an de şcoală a însemnat şi prima aripă frântă. O banală operaţie de apendicită avea să declanşeze coşmarul lui Mihăiţă şi al mamei sale, Elena. “A fost operat la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, dar după operaţie acuza aceleaşi dureri. Chirurgul ne-a spus să fim liniştiţi, că nu e nimic grav. La un an de la operaţie, durerile tot persistau şi am ajuns la Spitalul «Marie Curie» din Bucureşti. Aici i s-a pus diagnosticul de constipaţie cronică şi megadolicolon”, ne-a spus mama. Andrei a făcut tratament, dar rezultatele nu au apărut. În 2008, a ajuns la Spitalul Fundeni pentru investigaţii, iar în anul 2009 a fost operat la Spitalul “Gr. Alexandrescu” pentru ocluzie intestinală. A doua operaţie.

Au trimis actele medicale în Italia

Medicii au descoperit că avea intestinul bridat cusut. Durerile copilului au continuat, în ciuda medicamentelor şi a regimului. Abia în 2011, în urma unor analize, i s-a pus diagnosticul de porfirie intermitentă acută, o boală ereditară gravă. La începutul acestui an, Mihăiţă ar fi trebuit să fie operat şi să i se scoată fierea, însă intervenţia a fost amânată din cauza complicaţiilor care ar fi putut să apară. De la Spitalul Fundeni ne-au sfătuit să-l operăm în străinătate. Am trimis actele medicale ale lui la două clinici din Italia, dar nu avem nici un răspuns. Cu ajutorul celor de la Consiliul Judeţean Gorj am reuşit să strângem 3.000 de euro, însă nu ştim cât va costa intervenţia şi un tratament pentru porfirie acolo', ne-a povestit mama. Elena îşi creşte singură copilul, iar cei doi se luptă zilnic cu sărăcia. Medicamentele pe care le ia copilul şi care nu sunt compensate costă 400 de lei pe lună.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta copiii@libertatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@li bertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii