MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Mii de oameni s-au mobilizat pentru a salva un băiețel de 5 ani bolnav de leucemie

Distribuie

Soarta crudă a unui băiețel de cinci ani diagnosticat cu leucemie i-a mobilizat pe britanici, care au donat sume importante de bani pentru a-l salva. La începutul lunii, aproape 5.000 de oameni au stat la coadă pentru a-și face testele de compatibilitate care arătau dacă ar putea dona măduvă. Acum, la donațiile online a contribuit și un împătimit de jocuri din Regatul Unit, care a strâns pentru această cauză mai bine de 3.000 de lire. În numai câteva săptămâni, în conturi se strânseseră peste 9.000 de lire, de la oameni din toată lumea.

Gamerul cunoscut drept Meadsy69, din Worchester, a strâns mai bine de 3.000 de lire din mai multe sesiuni de joc online World of Tanks. La pagina sa de donații au contribuit gameri din toată lumea. Pe numele său real Ian Simmond, gamerul este cunoscut și în urma videoclipurilor de pe Youtube, relatează nytimes.com.

Pagina de donații funcționează în paralel cu cea deschisă de familie, unde s-au strâns mai bine de 9.000 de lire în câteva săptămâni. Pe 2 martie, o coadă lungă de 5.000 de oameni, așteptând în ploaie, s-a format în fața școlii St John’s cu persoanele care voiau să se înregistreze ca donatori de celule stem, iar povestea a făcut înconjurul lumii.

Alte două evenimente dedicate strângerii de fonduri vor avea loc în două săli de fitness locale.

Părinții micuțului, Olivia Saxelby, 23 de ani și Jamie Lee, 26, s-au adresat luni publicului, rugând oamenii ”să se roage pentru ursulețul lor” în condițiile în care tratamentul său trebuia schimbat. Olivia a explicat că potrivit testelor, tratamentul medical inițial nu funcționa.

Oscar Saxelby-Lee a primit o veste cruntă imediat după Crăciunul de anul trecut, atunci când o simplă zgârietură de pe trupul lui s-a dovedit a fi o formă agresivă de cancer. Medicii au anunțat familia că, în lipsa unui donator de celule stem, băiețelul mai are de trăit doar trei luni.

Părinții copilului au lansat un apel disperat pentru găsirea unui donator. Campania, denumită „Mână de la mână pentru Oscar”, a avut ca țintă să ajungă la cât mai mulți oameni, în speranța găsirii unui donator de celule stem compatibil. În urma apelului, 5.000 de oameni s-au așezat la coadă pentru a-l ajuta.

Foto: NorthFoto


Citește și: COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!


 

Citește mai multe despre Sanatate pe Libertatea.

Comentarii