De Mihai Niculescu,

Miliardarul american Jeffrey Epstein s-a sinucis vineri seara în celula sa din penitenciarul din Manhattan, potrivit Reuters și Agerpres. El fusese arestat pe 8 iulie pentru exploatare sexuală şi grup infracțional în vederea exploatării sexuale a unor minore.

Un judecător federal i-a respins solicitarea de arest la domiciliu.

Judecătorului Richard Berman subliniase că inculpatul deţinea un avion personal şi un paşaport austriac fals, existând riscul ca acesta să fugă. El respinsese şi cererea de eliberare pe cauţiune, prezentată de apărarea lui Jeffrey Epstein. Acesta anunțase că intenționează să plătească peste 100 de milioane de dolari.

Avocaţii miliardarului propuseseră arest la domiciliu în Manhattan, brăţară electronică şi instalarea de camere de supraveghere. Pentru cele două capete de acuzare, Epstein risca 45 de ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, cel puţin în perioada 2002 – 2005, Epstein ar fi adus minore – unele în vârstă de doar 14 ani – la reşedinţele sale din Manhattan şi Palm Beach în scopul de „a se angaja în acte sexuale cu el şi cu partenerii săi de afaceri, după care le dădea sute de dolari”.

Citeşte şi:

Miliardar apropiat de Donald Trump, arestat pentru trafic de minore. Jeffrey Epstein ar fi abuzat sexual adolescente de 14 ani

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor