Mergi direct la conținut »
"Aş milita pentru a regândi instituţia Avocatului Poporului". Cine i-a pus gând rău lui Ciorbea și cum vrea să schimbe lucrurile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

„Aş milita pentru a regândi instituţia Avocatului Poporului”. Cine i-a pus gând rău lui Ciorbea și cum vrea să schimbe lucrurile

Un imens scandal a izbucnit în ultimele zile după ce Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a plecat în concediu fix după ce s-a dat OUG pe legile justiției.

Victor Ciorbea nu și-a delegat competențele nimănui, astfel că instituția practic nu mai e funcțională până nu se întoarce acesta din concediu.

Sunt voci care vor schimbarea acestei stări de fapt. Opoziția a cerut chiar demisia acestuia.

„Peste 50% din legile de anul trecut din România sunt ordonanţe de urgenţă şi ordonanţe simple”

„Aş milita pentru a regândi instituţia Avocatului Poporului. Avocatul Poporului să nu mai fie numit de Parlament. Adică eu, majoritate parlamentară, numesc şi Guvern şi pe cel care controlează Guvernul!

Propunerea mea ar fi ca acesta (Avocatul Poporului – n.r.) să fie numit de magistraţi, dintre magistraţi, în acelaşi mod în care se aleg reprezentanţii în CSM, iar OUG să se dea numai cu contrasemnătură de la Avocatul Poporului”, a spus Claudiu Năsui, citat de Agerpres.

„Peste 50% din legile de anul trecut din România sunt ordonanţe de urgenţă şi ordonanţe simple. Cine să le atace? Că Avocatul Poporului nu-şi face treaba. Anul trecut, Avocatul Poporului a atacat două legi, iar anul acesta niciuna. Când se dă o ordonanţă de urgenţă, noi (partidele politice – n.r.) nu putem decât să-l petiţionăm pe Avocatul Poporului”, a spus deputatul USR.


EXCLUSIV/Omul cu două fețe. Preotul-polițist Bogdan Nițu are Biblia într-o mână și Codul Penal în alta – FOTO

Close
Închide
  Close