Mergi direct la conținut »
Ministerul Locuinței din SUA acuză Facebook de discriminare, la unele anunțuri imobiliare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Ministerul Locuinței din SUA acuză Facebook de discriminare, la unele anunțuri imobiliare

Ministerul Locuinței din SUA acuză Facebook de discriminare, acuzând reţeaua socială că autorizează practici discriminatorii pe platforma sa, relatează Agerpres.

„Facebook le permite celor care dau anunţuri să aibă controlul asupra anunţurilor imobiliare pe care le primesc utilizatorii în funcţie de rasă, culoarea pielii, religie, sex, statutul matrimonial, ţara de origine, eventualitatea unui handicap sau codul poştal”, a denunţat ministerul, vineri, 17 august, prin intermediul unui comunicat, citat de Agerpres.

Acesta afirmă că Facebook le propune agenţiilor instrumente care le permit să ţintească locatarii sau viitorii cumpărători de case sau de apartamente în funcţie de culoarea pielii şi de originea lor socială.

„Nu există discriminare la Facebook. Este interzisă de reglementările noastre interne. În cursul anului trecut am întărit sistemele pentru a le proteja împotriva oricărei utilizări deturnate”, a declarat grupul, pentru AFP, precizând că va coopera „direct” cu ministerul pentru a încerca să răspundă îngrijorărilor.

Unele anunţuri imobiliare nu se îndreaptă uneori decât către anumiţi utilizatori, în timp ce alţii, care au un handicap sau practică o anumită religie, nu pot să le vadă, a mai acuzat ministerul.

În plus, de multe ori anunţurile nu le parvin unor utilizatori al căror profil de Facebook indică faptul că sunt „interesaţi de America latină, Canada, Asia de Sud-Est, China, Honduras sau Somalia”, mai precizează instituţia.

Scandalul apare într-un moment în care Facebook a cerut băncilor din SUA date despre clienții lor pentru a lansa noi servicii financiare.


Citește și: VIDEO/Aplicația care îți organizează vacanța. O româncă a adus cardul fără comision cu care știi cât ai cheltuit pe restaurante, transport, cumpărături și te ajută să economisești


 

Close
Închide
  Close