„Puseul inflaţionist, din punctul meu de vedere, s-a încheiat. Anul 2023 va fi un an de recuperare a puterii de cumpărare. Să sperăm să ajungem la nivelul de dinainte de situaţia prepandemică. Da, dar aş vrea să las timpul să vorbească. Toate calculele mă conduc spre zona unei inflaţii de o singură cifră la finalul anului 2023”, a explicat Adrian Câciu.
„Noi o să încheiem anul cu o creștere economică pe care nimeni nu o mai prevedea, mai ales după creșterea conflictului. O să încheiem anul cu peste 5% creștere economică pentru 2022. Ceea ce este foarte important. Am avut confirmarea de la BNR, care are experți fără tăgadă, profesioniști de care toată lumea știe”, a precizat Adrian Câciu.
Ministrul de finanțe crede că în 2023, prețurile se vor stabiliza, inflația va scădea și vor fi mai puține incertitudini din perspectiva economică.
„Prețurile nu vor mai crește. Există posibilitate ca anumite prețuri la anumite produse să mai crească, la altele să se oprească, la altele să scadă. Consumul a scăzut. Este o realitate, ori oferta nu se mai poate exprima. Pentru binele economiei și al afacerilor, prețurile se stabilizează și încep să se ducă în jos”, a afirmat Adrian Câciu.
„Din perspectiva inflației, anul 2023 va fi unul bun, în sensul în care inflația va scădea. Va fi un an mult mai stabil din perspectiva economică, mai ales cu mai puține incertitudini, cu mai puține situații de volatilitate”, a declarat Adrian Câciu.
Ministrul de finanțe a dezvăluit că discuţiile care se poartă în coaliţia de guvernare au fost şi vor fi despre menţinerea stabilităţii politice.
„Discuţiile în coaliţie au fost foarte concrete – menţinem stabilitatea politică. Stabilitatea politică trebuie păstrată, pentru că ea creează încredere faţă de investitori, de mediul economic”, a spus Adrian Câciu.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro