De Bobi Neacșu,

UPDATE 30 MARTIE – „Cu toate „motoarele” turate mergem inainte. S-a inceput instalarea utilajelor si testul de productie. In scurt timp vor produce 150.000 de masti pe zi – peste 4 milioane de masti lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucati pe zi, respectiv 15.000.000 de masti lunar”, a scris pe Facebook ministrul. Compania Techtex din Osorhei, județul Bihor

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că a vorbit cu probabil prima companie mare privată care va începe producţia de măşti.

„De săptămâna viitoare, o dată ce va fi instalată la sfârşitul acestei săptămâni, e prima linie de producţie automată a măştilor, va produce 150.000 de măşti pe zi, adică va ajunge la în jur de 4 milioane de măşti lunar şi din 15 aprilie va produce 500.000 de măşti pe zi FFP2 şi 100.000 de măşti FFP3. Practic vom ajunge să producem 16 -17 milioane de măşti pe zi. Vorbim de măşti acreditate CE, măşti care sunt definite ca şi dispozitive medicale, conform standardelor Agenţiei Naţionale a Medicamentului”, a declarat Virgil Popescu, la începutul şedinţei de Guvern, conform News.ro.

Ministrul Economiei a precizat că „împreună cu domnul ministru Cîţu de la Finanţe, sunt deja în discuţii cu Eximbank pentru a fi finanţaţi pentru un echipament de câteva milioane de euro, pentru a produce complet în România toate elementele măştilor”.

Citeşte şi:

Oamenii au sărit în ajutorul medicului din Focșani care solicita donații pentru spitalul unde lucrează. Ce a reușit să cumpere deja

Un aparat nou-nouț de testare pentru coronavirus stă degeaba de 10 zile într-un container la Institutul Marius Nasta

VIDEO | Şedinţă la Palatul Victoria. Guvernul adoptă amânarea plăţii ratelor bancare, până la 9 luni

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres