Mergi direct la conținut »
Ministrul Finanțelor din Japonia și-a returnat salariul câștigat în ultimul an, după un scandal de corupție în care este implicat și premierul Shinzo Abe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ministrul Finanțelor din Japonia și-a returnat salariul câștigat în ultimul an, după un scandal de corupție în care este implicat și premierul Shinzo Abe

Ministrul Finanțelor din Japonia și-a returnat salariul câștigat în ultimul an, după un scandal de corupție în care este implicat și premierul Shinzo Abe

Ministrul Finanțelor din Japoniei, Taro Aso, a returnat statului salariul său pe un an de zile, după ce s-a dovedit că ministerul pe care îl conduce a manipulat documente publice.

O anchetă a arătat că mai multe referințe la adresa premierului Shinzo Abe și a soției sale au fost șterse din documentele vânzării unui pământ care aparține statului.

Taro Aso a acceptat că scandaul ”a lovit” în încrederea publică în minister și guvern, dar nu va demisiona în urma scandalului de corupție, transmite BBC.

Prim-ministrul Shinzo Abe a fost acuzat de nepotism de când s-a aflat că un administrator de școală, care are legături lui Abe, a cumpărat o propietatea a statului la un preț mai mic decât trebuia. Abe a negat orice implicare în vânzare.

La o conferință de presă, luni, ministrul Aso – care deține funcția și de premier adjunct – a spus că ”falsificarea documentelor guvernului este inacceptabilă și extrem de regretabilă” și a adăugat că va returna salariul său anual de 30 de milioane de yeni (aroximativ 274.000 de dolari).

Un oficial din cadrul ministerului și-a dat deja demisia, în timp ce alți 20 au fost pedepsiți disciplinar, susține Aso.


CITEȘTE ȘI: Mădălina Ghenea, despre dragostea de mamă și viața de vedetă. ”Am plătit cu vârf și îndesat prețul celebrității”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close