Mergi direct la conținut »
Teodorovici nu e de acord cu pragul maxim de îndatorare pentru consumator la 50% din venituri
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Ministrul Finanțelor ar putea fi chemat săptămâna viitoare la audieri în Parlament, după zvonurile naționalizării Pilonului II de pensii

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:14

Ad placeholder
Ministrul Finanțelor ar putea fi chemat săptămâna viitoare la audieri în Parlament, după zvonurile privind naționalizarea Pilonului II de pensii private. Președintele comisiei de finanțe din Camera Deputaților, Eugen Teodorovici (PSD) a anunțat, miercuri, la Parlament, că ministrul Viorel Ștefan trebuie să clarifice informațiile apărute în spațiul public și a criticat lipsa de reacție a ministrului, pe acest subiect.
”Dacă astăzi sau poate mâine cel târziu, domnul ministru de finanţe Viorel Ştefan nu face o clarificare în acest sens, cred că săptămâna viitoare se impune ca noi de la comisia de buget finanţe să facem o astfel de invitaţie a domnului ministru la comisie pentru că este, totuşi, chiar periculos să laşi astfel de zvonuri în piaţă, fără să ieşi să le infirmi. Sau dacă dânsul are astfel de vizizuni trebuie să spună foarte clar trebuie să ştim cu toţii care este viziunea ministrului de finanţe”, a spus Eugen Orlando Teodorovici.
Președintele comisiei de finanțe spune că, din punctul său de vedere, aşa ceva nu este posibil. ”Este doar o informaţie falsă şi mă aşteptam ca cei care au lansat o astfel de informaţie să ceară ministrului de Finanţe un punct de vedere şi care este strategia ministerului de finanţe pe această zonă. (..) Eu pot să vă garantez doar dacă sunt într-o poziţie în care pot să decid. Atâta timp cât nu sunt într-.o astfel de poziţie nu pot să vă garantez. Eu pot să vă spun foarte clar că este o greşeală, dacă aşa ceva ar fi luat în calcul şi oricum este o greşeală de comunicare. Nu se comunică foarte clar pe un astfel de subiect. Deci, domnul ministru trebuie să iasă foarte clat astăzi – mâine, cât mai repede şi să infirme un astfel de zvon”, a mai spus Teodorovici.

Ce spune senatorul PSD Șerban Nicolae despre naționalizarea pensiilor private

Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că o eventuală naţionalizare a fondurilor private de pensii ar fi „cel puţin aberantă” şi i-a recomandat preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, să clarifice „rapid” aceste lucruri.

„Mi se pare o inepţie şi încă una foarte periculoasă. Cred că domnul Negriţoiu ar trebui să iasă foarte rapid cu o declaraţie foarte fermă. Să clarifice aceste lucruri. Eu nu am auzit aşa ceva, nici la nivelul Guvernului, nici la nivelul Parlamentului. Mi se pare că este cel puţin aberant, absurd să se producă o asemenea acţiune de naţionalizare a pensiilor private, fiind vorba de pilonul II implementat încă de la începutul anilor 2000 în vremea guvernării Năstase. Ar fi total nefiresc”, a afirmat Şerban Nicolae, miercuri, la Senat.

El consideră că acea companie, care ar fi făcut anunţul, ar putea avea dificultăţi financiare şi recomandă autorităţilor publice să facă „toate clarificările necesare”.

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a anunțat că Executivul discută naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi deficitul bugetar, el afirmând că este vorba dezspre un ”asasinat financiar cu autor… cunoscut”. Ministrul Finanțelor Publice a infirmat declarația liderului PNL și spune că o ”aberație mai mare nu a auzit”.
Fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.
A mers cu vacile și a muncit pe câmp, viața i-a fost ca un carusel, dar a reușit să ajungă cineva. Acum toată România îl cunoaște
PARTENERI - GSP.RO
A mers cu vacile și a muncit pe câmp, viața i-a fost ca un carusel, dar a reușit să ajungă cineva. Acum toată România îl cunoaște
Oamenii care au grupa aceasta de sânge nu vin de pe Pământ. Cercetătorii au aflat asta
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Oamenii care au grupa aceasta de sânge nu vin de pe Pământ. Cercetătorii au aflat asta
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close