MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Ministrul finanțelor promite două spitale regionale de „ultimă generație”. Unde vor fi construite

Distribuie

Ministrul finanțelor a anunțat construcția a două spitale regionale, la Constanța și Craiova. Acestea vor fi de „ultimă generație” și vor avea atât caracter public cât și militar, a spus Orlando Teodorovici. Construcția va începe chiar în acest an, a promis ministrul.

„Mâine vom avea în Guvern un astfel de document pentru a aproba construirea celor două spitale regionale (n.r. Constanţa şi Craiova). Am să mă implic chiar personal în a sprijini cele două ministere – de sănătate şi apărare. Vor fi două spitale atât publice, cât şi cu caracter militar, fiind în două zone în care există baze militare NATO. Constanţa desigur are şi alte elemente, un număr ridicat de turişti pe timp de vară, problema migranţilor. Sunt elemente care justifică astfel de spitale. (…) Ştim deja cât durează construcţia, cât costă efectiv un astfel de spital. (…) Avem locaţii identificate, banii vor fi prevăzuţi în bugetul Ministerului Apărării – vor face parte din cei 2% pentru Apărare. La rectificare completăm sumele necesare dacă va fi nevoie”, a spus Teodorovici, prezent la o conferinţă a medicilor de familie, potrivit Agerpres.

Totul depinde însă de un act normativ ce urmează a fi elaborat vineri de Guvern, a mai spus Eugen Teodorovici, pentru a se începe construcția celor două spitale de „ultimă generație”.

Eu zic că în acest an cele două spitale pot să şi înceapă să fie construite. (…) Vor fi spitale de ultimă generaţie. Acest prim pas va fi mâine făcut, după aceea va fi făcut un act normativ”, a adăugat Teodorovici.


Citește și:


 

Citește mai multe despre eugen orlando teodorovici pe Libertatea.

Comentarii