De Ștefan Pană,

„Era o declarație în care explicam măsurile care vor fi luate în Sănătate. Pregătim un pachet de soluții pentru copiii cu autism, nu li se va deconta numai tratamentul, ci și ședințele cu logoped, pentru a ajuta si familiile acestor copii. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit familiile acestor copii greu încercate”, a spus ministrul.

El a explicat că a fost recent la spitalul Socola, iar acolo a văzut mulţi copii lăsaţi de părinţi pentru a merge la muncă în străinătate.

„Sunt foarte mulți copii internați care au sindrome de tip autism. Mulți dintre aceștia au fost abandonați de părinții care au plecat în străinătate. Medicii de acolo mi-au povestit de multe cazuri de acest gen. Sunt sindroame asemănătoare cu autismul”, a spus Victor Costache, lăsând de înţeles că a făcut o confuzie.

Ministrul Sănătății a afirmat zilele trecute că „există o corelare între această afecțiune (n.r. – autism) și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede”.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătății, după ce Victor Costache a făcut o legătură între migrație și cazurile de autism din România: „Declarațiile ministrului au fost scoase din context”

Sociologul Gelu Duminică, după ce ministrul Sănătății a pus autismul pe seama plecării părinților la muncă în străinătate: „Este o aberație. Contrazice știința”

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie