De Mihai Toma,

Oficialul a avut întâlniri cu primarul Adrian Dobre, cu mai mulți consilieri locali și cu fosta mare gimnastă Corina Ungureanu, antrenoare la CS Petrolul Ploiești.

Situația nu mai trebuie să continue la modul la care am găsit-o aici. Starea în care se găsește această sală este improprie performanței și activității sportive. Am preferat să vin la Ploiești pentru a găsi soluții. Vom încerca să remediem situația. Nici un efort nu este prea mare pentru a reabilita o sală.

Ministrul Ionuț Stroe:

Demnitarul va anunța în zilele următoare ce soluție s-a găsit pentru ca antrenorii și sportivii clubului să aibă condiții umane de pregătire.

Stroe a venit la Ploieşti după ce, luni, Corpul de Control al MTS a verificat situaţia clubului (managerială, financiară, verificarea condițiilor în care lucrează antrenorii și sportivii).

Am cerut de luni seară să am un raport preliminar asupra chestiunilor găsite în neregulă și câteva soluții rapide în legătură cu aceste lucruri neconforme.

Ionuț Stroe:
  • Problemele clubului au început în urmă cu 10 ani când ministerul a cedat clădirea Primăriei Ploieşti, dar terenul de sub imobil a rămas în proprietatea statului român.
  • Hotărârea de Guvern din 2009 prevedea că, dacă în doi ani nu se fac lucrări de modernizare, clădirea să revină la MTS.
  • Reabilitare nu s-a făcut, dar clădirea a rămas în continuare în administrarea Primăriei.
  • Clădirea și sălile în care își desfășoară activitatea CS Petrolul sunt degradate, iar structura de rezistență a clădirii este afectată.

O să demarăm procedura de expertizare a sălii. Dar, dacă banii pe care îi vom pune la dispoziție pentru reabilitarea clădirii sunt mai mari decât 60% din construcția unei săli noi, atunci decizia va fi de relocare și de construire a unei săli noi.

Adrian Dobre, primarul Ploieștiului:

Citeşte şi:

Explicațiile fostului primar despre dezastrul de la CS Petrolul Ploiești. „Ministerul Tineretului se opune descentralizării pentru că scade numărul de directori”

Corina Ungureanu explică dezastrul de la Petrolul Ploiești. „Există o singură soluție, o clădire nouă pentru antrenamentul gimnastelor”

Primarul Ploieștiului, despre sala de gimnastică: ”Ministerul nu vrea să ne cedeze terenul, nu avem cum să investim”

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”
GSP.RO

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu