Mergi direct la conținut »
Ministrul Transporturilor, întrebat dacă îşi asumă 100 de km de autostradă, anul acesta: "Şeful CNAIR şi-a asumat un număr de kilometri, eu îl susţin"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ministrul Transporturilor, întrebat dacă îşi asumă 100 de km de autostradă, anul acesta: "Şeful CNAIR şi-a asumat un număr de kilometri, eu îl susţin"

Ministrul Transporturilor, întrebat dacă îşi asumă 100 de km de autostradă, anul acesta: „Şeful CNAIR şi-a asumat un număr de kilometri, eu îl susţin”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu vrea să îşi asume nicio ţintă de kilometri de autostradă, anul acesta. El a declarat, marţi, la Parlament, că va fi prezent pe şantierele viitoarelor autostrăzi şi ar putea rezilia în perioada următoare contracte cu firmele constructoare care nu îşi fac treaba. Ministrul a susţinut, în comisiile din Camera Deputaţilor, modificarea legii achiziţiilor publice, astfel încât nu vor mai putea face contestaţii cei care nu participă la licitaţii.

De Valentina Postelnicu,

Ministrul a fost întrebat de presă, la Parlament, dacă îşi asumă mai mult de 100 km de autostradă finalizaţi în acest an.

„Domnul Neaga (n.r. – şeful CNAIR) şi-a asumat un număr de km, eu ca ministru îl susţin. Mă duc pe şantier, modific legislaţia, mai mult este asumarea pe care a făcut-o domnul Neaga”, a răspuns Cuc.

El a afirmat că ar putea rezilia contracte acolo unde antreprenorii nu îşi fac treaba.

„Haideţi să vedem exact ce se întâmplă până la sfârşitul anului, suntem abia în luna martie. Poate mai reziliem un contract acolo unde nu îşi fac treaba antreprenorii. Eu săptămâna asta, joi şi vineri, voi fi pe şantiere, o să aveţi surprize majore în perioada asta”, a arătat Cuc, întrebat cine îşi va da demisia în cazul în care nu se construiesc km de autostradă asumaţi până la sfârşitul anului.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a mai precizat că nu îi este frică de ‘statul paralel’. „Nu mi-a fost frică niciodată de ‘statul paralel’, pentru că am venit să îmi fac treaba la minister. Sunt pe şantiere, lansăm proiecte, pentru ce să îmi fie frică, fac ceva ilegal? E vorba de asumare, când eşti într-o funcţie trebuie să îţi asumi anumite lucruri”, a menţionat Cuc.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Ministrul Transporturilor vrea modificarea legii achiziţiilor publice

Ministrul Transporturilor a propus, marţi, în şedinţa comisiilor reunite de industrii şi juridică ale Camerei Deputaţilor, modificări la legea achiziţiilor, printre care şi cea potrivit căreia nu vor mai putea face contestaţii cei care nu participă la licitaţii pe obiectivul respectiv, subliniind că astfel urmează să fie deblocate şi urgentate lucrările de infrastructură mare.

„De-a lungul timpului, CNAIR s-a confruntat cu foarte multe probleme şi blocaje prin prisma contestaţiilor care au existat la foarte multe proiecte de investiţii în infrastructură. (…) În amendamentele pe care le-am făcut pe acest pachet de legislaţie vizăm câteva componente majore. În primul rând nu mai pot face contestaţii cei care nu participă la licitaţii pe un obiectiv anume. Este halucinant acest lucru. Înţeleg ca cei care participă să facă contestaţii, dar în cazul în care nu ai participat, mi se pare că nu se face decât să se tergiverseze un proiect”, a afirmat Cuc, la şedinţa comisiilor parlamentare de specialitate.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

El a susţinut, totodată, că, după decizia în privinţa câştigătorului unei licitaţii, trebuie să existe o perioadă de contestaţie de 30 de zile la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar apoi să se semneze contractul. „Bineînţeles, orice contestatar poate să se ducă în instanţă, dar noi semnăm contractul pentru a începe lucrările de execuţie la proiectele de infrastructură”, a adăugat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai spus că modificările vizează şi valoarea despăgubirilor şi cum se vor percepe acestea, şi anume nu din valoarea investiţiei, cum era până acum, ci din profitul pe care îl declară firma respectivă la lucrările la care vine să participe.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

Potrivit acestuia, se vor acorda despăgubiri celor care câştigă, ulterior, în instanţă sau aceştia vor avea posibilitatea de a intra la execuţia obiectivului respectiv.

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un apel, marţi, în şedinţa de Guvern, către „cei care îşi iubesc ţara”, să vină cu soluţii constructive astfel încât proiectele de infrastructură de transport să fie accelerate.

Citeşte şi: Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!

Close
Închide
  Close