De Alexandra Nistoroiu, Cătălin Tolontan,

”Într-o sală de ședințe de la etajul 10, șefii veniți de la Ljubliana ne cheamă unul după celălalt, pe toți cei care avem funcții de conducere sau responsabilități de coordonare”, povestește unul dintre angajații firmei KRKA.

Una dintre cele mai importante companii care vând medicamente generice în România, filiala KRKA din București a devenit obiectul investigațiilor interne după ce Libertatea a publicat documente care arată cum, de peste un deceniu, firma influențează prescripțiile medicale. Documentele provin din interiorul companiei. Ziarul e în posesia unei baze de date uriașe, de 2 GB, în care apar sute de nume de medici, contracte și exceluri cu banii primiți de aceștia.

KRKA nu a negat nici documentele și nici mărturiile. În schimb, a trimis 8 șefi ai săi la București, anunțând public faptul că nu tolerează practicile de corupție. ”Suntem cotați la bursă, nu puteau spune altceva”, explică unul dintre șefii români, sub anonimat. El susține că de câteva zile au început audierile interne, într-o formulă inedită: 8 șefi din Slovenia stau împreună și discută cu angajații din București, care sunt invitați pe rând într-o încăpere. 

”Printre cei deplasați special se află și coordonatorul departamentului legal al companiei, avocați și mai mulți responsabili ai diverselor departamente, de la marketing la vânzări”, spune unul dintre angajații români audiați.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

”Mai mulți colegi le-au zis în față că «Voi știați tot» și «Amalia Tătaru, șefa KRKA România, a vizat fiecare înțelegere cu medicii». Slovenilor nu le-a picat bine, dar aici nu e vorba de o discuție legată de naționalitate, ci de responsabilitate. Șefii de la Ljubliana au știut tot ce se întâmplă în România”, insistă angajatul român, care susține că ”ei au găsit la București niște oameni mai puțin speriați decât se așteptau”.

O altă sursă din interiorul companiei susține că ”unii dintre colegi se gândesc deja să meargă la autorități, convinși acum că șefii vor să arunce vina pe ei”.  

Citeşte şi:

DOCUMENTE INTERNE. O mare companie pharma din România, KRKA, mituiește de peste 10 ani medicii și are rubrică de „Amortizare” în excel-ul șpăgii!

Medicii care prescriau multe medicamente de inimă de la KRKA primeau ”inimioare” în Excel și bani pe contracte de sponsorizare fictivă!

„Medicii nu ne mai primesc, de teama consecințelor”, spun reprezentanții KRKA. „Mai multe companii Big Pharma sunt foarte îngrijorate”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor