MENIU CAUTĂ

Mitingul diasporei este organizat vineri seară și la Cluj. Manifestație în Piața Unirii, de la ora 19

Distribuie

Mitingul diasporei este organizat vineri seară și la Cluj, începând cu ora 19. Clujenii, ies în stradă, cu mic cu mare, din solidaritate cu protestatarii de la București, care s-au adunat în Piața Victoriei încă de dimineață. Manifestația de la Cluj a fost organizată pe facebook.

Mitingul diasporei din Cluj se va desfășura începând cu ora 19 în Piața Unirii. Trei organizații civice au lansat apeluri pe rețelele de socializare, respectiv Declic, Corupţia ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj.

Grupul civic ”Umbrela Anticorupţie Cluj” sprijină protestul ce va avea loc pe data de 10 august la Bucureşti, alăturându-se vocilor ce au cerut şi de această dată o reformă la nivel politic. Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independenţa justiţiei, modificărilor propuse şi votate pentru Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi cerem revizuirea poziţiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesionişti, cu menţiunile primite din partea Uniunii Europene, precum şi cu bunul-simţ, o noţiune prea rar utilizată de coaliţia de la putere. Menţionăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest paşnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acţiune menită să lezeze esenţa lucrurilor pentru care protestăm şi nu încurajăm violenţa, fie ea fizică sau verbală. România nu este o ţară a corupţilor, a incompetenţei sau a infractorilor, ci este ţara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparenţă, demnitate, corectitudine şi verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în faţă nu este unul scurt sau uşor, vom merge până la capăt şi vom câştiga. Dacă am învăţat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepţie. Ne vedem în stradă!” este mesajul publicat pe facebook.


VIDEO / Protestatara mătușa Marioara, la mitingul diasporei: ”Sunt din județul Teleorman, mă lupt cu cel mai mare șarlatan. Acolo-i vicleanu, acolo-i șarlatanu”


 

Citește mai multe despre Diaspora pe Libertatea.

Comentarii