Mergi direct la conținut »
Modificarea Regulamentului Camerei, propusă de Florin Iordache a fost respinsă în comisie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Modificarea Regulamentului Camerei, propusă de Florin Iordache a fost respinsă în comisie

Modificarea Regulamentului Camerei, propusă de Florin Iordache a fost respinsă în comisie

Modificarea Regulamentului Camerei, propusă de Florin Iordache a fost respinsă în comisia de Regulament, luni. Deputații PSD Florin Iordache și Tudor Ciuhodar, și Marian Cucşa de la ALDE, au depus săptămâna trecută, la Parlament un proiect de modificare a Regulamentului Camerei, prin care se stabilea modalitatea de dezbatere şi vot în plen, astfel că amendamentele admise vor fi adoptate printr-un singur vot. Inițiatorii doreau să împiedice repetarea blocadei de miercuri, când Opoziția a propus dezbaterea fiecărui amendament în parte, astfel că legea răspunderii magistraților a fost votată pe articole după un maraton de 13 ore, în plen. 

De Valentina Postelnicu,

”Ceea ce încearcă PSD este să ducă mai departe politica pumnului în gură pe care o aplică deja de câteva şedinţe în plenul Camerei Deputaţilor. Prin urmare, astăzi, am avut surpriza de a vedea că până şi oamenii care i-au susţinut în astfel de situaţii, este vorba despre cei de la UDMR, au votat împotriva unui amendament pe care mai întâi l-a propus colaborarea dintre Eugen Nicolicea şi Marton Arpad”, a susţinut deputatul PMP, Robert Turcescu, după şedinţa Comisiei de Regulament.

Preşedintele Comsisiei de Regulament, deputatul social-democrat, Eugen Nicolicea, a cerut în comisie introducerea votului ponderat. ”Deşi în deciziile Curţii şi în regulament se precizează că trebuie asigurată ponderea în comisie, într-o comisie în care fiecare grup indiferent cât de mare este are doar un reprezentant, ponderea nu poate fi asigurată decât printr-un vot ponderat Acest lucru s-a mai întâmplat, şi s-a mai aplicat, cred că există şi într-un regulament de acum 3 mandate, când eram tot preşedintele comisiei de regulament. Cei doi deputaţi au spus că nu ştiu ce e aia vot ponderat. Pentru a nu bloca lucrările comisiei, am acceptat să fie unul la unul, adică votul unui partid cu 5 % să fie identic cu votul unui partid cu 50%. Da (n.r. a fost respins), dar evident că această situaţie se tranşează de către plen”, a spus Nicolicea.

El a menționat că raportul comisiei este facultativ”.

Propunerea parlamentarilor viza ca amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de Comisie.

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”
Recomandări

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

 

„În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol suprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de Comisie”, se precizează în amendament.

Votul final urmează să fie dat de plenul Camerei Deputaților.

Citește și: Cum arată fiica lui Liviu Dragnea. Alexandra se iubește de patru ani cu un cântăreț celebru

Close
Închide
  Close