De Ciprian Iana,

Monica Anisie a anunțat că nu se pune problema înghețării anului școlar, însă nu a precizat care sunt scenariile avute în vedere de ministerul pe care-l conduce.

”Nu se pune problema înghețării școlar, exclud varianta înghețării anului școlar. Nici un stat din lume nu a pus problema înghețării anului școlar. La momentul acesta, nu este cazul. Specialiștii analizează variante în funcție de ceea ce se întâmplă în România, corelând cu ceea ce se întâmplă în celelalte state”, a declarat Monica Anisie la HotNews.ro.

Aceasta a adăugat: ”Toate variantele sunt în strânsă legătură cu evoluția situației grele în care se află România. Toate aceste scenarii pe care le lucrăm în Ministerul Educației le vom dezbate cu toți partenerii.
Nu pot face public niciunul dintre scenarii până când nu există din partea specialiștilor o decizie. Când va exista le vom prezenta public”.

Ministrul Educației și cercetării i-a îndemnat pe elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să se pregătească pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat.

”Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a să se pregătească pentru examene. Să nu oprească pregătirea!”, a precizat Monica Anisie, care a făcut și un apel la calm.

”Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă”, a spus ministrul Educației.

Citeşte şi:

Apel la solidaritate lansat de FRF. Sfaturi pentru fotbaliștii români care activează în străinătate

Curs valutar 24 martie 2020 | Leul pierde teren în raport cu euro, dar s-a apreciat față de dolarul american. Unde găsim cel mai bun curs

VIDEO / Nadia Comăneci și-a descoperit un talent ascuns, în plină pandemie de coronavirus

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur