Este vorba de un bărbat de 35 de ani, din județul Ialomița, care a fost depistat pozitiv pe 26 martie, fără boli asociate cunoscute. Un alt bărbat în vârstă de 60 de ani, tot din Ialomița, a murit în 25 martie, având comorbititate de obezitate.

Al treilea caz, din același județ este al unui bărbat de 77 de ani care a decedat tot pe 25 martie .

Sâmbătă, 28 martie, a fost ziua în care au fost anunțate cele mai multe decese de la începutul crizei coronavirus. În total, 11 persoane au murit din cauza COVID-19.

UPDATE 28 martie 20.20 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă seară patru noi decese, numărul total ajungând la 34.

– bărbat de 65 de ani din jud. Arad, internat la spitalul județean. Miercuri (25 martie) a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara și a murit astăzi. Suferea de obezitate și hipertensiune.

– bărbat în vârstă de 67 de ani din jud. Constanța. Era internat de miercuri la Spitalul de Boli Infecțioase și a murit astăzi. Avea diabet și hipertensiune.

– bărbat de 43 de ani din jud. Suceava, pacient cu arsuri, a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava și operat în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. A murit astăzi.

– femeie de 61 de ani din jud. Hunedoara, internată la terapie intensivă în Spitalul Județean Deva. A fost confirmată cu coronavirus astăzi, la cinci zile după ce a murit (23 martie). Suferea de boli cardiovasculare.

În toate cazurile sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfășurare, precizează GCS.

UPDATE 28 martie 16.45 Un nou deces din cauza coronavirusului, în județul Hunedoara: un bărbat de 74 de ani, internat în secția de oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

A fost testat pentru coronavirus joi (26 martie) și a murit aceeași zi. Rezultatul, pozitiv, a venit astăzi.

UPDATE 28 martie 12.20 Încă trei persoane au murit din cauza coronavirusului noaptea trecută și în această dimineață, numărul total ajungând la 29. Toate persoanele decedate sunt din județul Arad.

Este vorba despre o femeie de 71 ani cu diabet zaharat, care s-a internat miercuri (25 martie) la Spitalul Județean, secția Boli Infecțioase. Vineri a fost mutată la terapie intensivă, unde a murit în aceeași zi.

La internare prezenta insuficiență respiratorie acută, precizează GCS. DSP a început o anchetă epidemiologică pentru a găsi persoanele cu care femeia a intrat în contact.

O altă femeie, de 74 de ani a fost internată pe 18 martie în Clinica de Diabet si Boli de Nutritie a Spitalului Județean Arad. Miercuri a fost testată pentru coronavirus, rezultatul venind pozitiv vineri (27 martie). De joi era internată la terapie intensivă, unde a murit în aceeași zi.

Cea de-a treia femeia, de 60 de ani, a fost internată miercuri în secția de boli infecțioase Arad, apoi transferată la terapie intensivă în aceeași zi. Tot miercuri a fost testată pentru coronavirus, rezultat venind pozitiv joi, când a murit.

Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopții și în această dimineață, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 27 martie ora 20.20 – GCS a anunțat al 26-lea deces: un bărbat de 65 de ani din județul Timiș, cu afecțiuni cardiovasculare.

A fost internat în 10 martie la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din 25 martie a intrat la terapie intensivă. A fost confirmat cu coronavirus astăzi și tot astăzi a decedat.

DSP a început ancheta epidemiologică pentru a găsi persoanele cu care a intrat bărbatul în contact.

UPDATE 27 martie ora 18.30 – A fost înregistrat decesul numărul 25.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 ani, din București, internat inițial la Spitalul Sf. Ioan, joi 26 martie. El a fost apoi transferat la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, unde a murit vineri 27 martie, la secția Terapie Intensivă.

Bărbatul a fost testat pe 26 martie pentru coronavirus și confirmat pozitiv în aceeași zi.

„Nu ne-au fost furnizate date legate de comorbidități”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 27 martie ora 07.05 – Al 24-lea deces cauzat de infecția cu coronavirus a fost raportat joi noapte.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani din județul Bacău, care era internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia a fost confirmată cu COVID-19 miecuri 25 martie și a murit în aceeași zi.

Femeia din Bacău suferea de insuficiență cardiacă și fibrilație atrială.

UPDATE ora 22.55. Un nou deces din cauza coronavirusului: un bărbat de 75 de ani din județul Iași, confirmat cu COVID-19 pe 22 martie și care a murit joi. Și acesta avea alte afecțiuni medicale.

UPDATE 26 martie ora 20.00 – Încă patru decese în România. Cea mai tânără persoană decedată avea 45 de ani, era din Arad și a murit ieri, în ambulanță, în drum spre Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Tot ieri a fost și confirmat cu coronavirus.

Un alt bărbat, de 56 de ani, din jud. Dâmbovița, a fost confirmat cu coronavirus luni (23 martie) și transferat de la Floreasca la Victor Babeș, la terapie intensivă. Făcea dializă. A decedat astăzi.

Cel de-al treilea caz anunțat joi seară este al unui bărbat de 49 de ani din jud. Timiș și nu era internat în spital. Conform Grupului de Comunicare Strategică, a fost diagnosticat cu pneumonie acută vineri (20 martie) la UPU a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara.

De acolo, a fost trimis la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, unde i s-a pus același diagnostic. Starea lui s-a agravat de marți (24 martie) și a fost chemată o ambulanță. Medicii i-au făcut testul pentru COVID-19, care a ieșit astăzi pozitiv. Tot astăzi a murit. Nu a călătorit și nici nu intrase în contact cu o persoană pozitivă.

Bărbatul suferea de poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială.

O femeie de 70 de ani, din judetul Neamt, era internată la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, la nefrologie, pentru hemodializă. Starea sa s-a agravat ieri, când i s-a făcut testul pentru coronavirus. A murit ieri, rezultatele testului, pozitive, au ieșit astăzi.

UPDATE 26 martie ora 14:55 Un nou deces din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 18 morți la nivel național.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 de ani, din județul Cluj, internată vinerea trecută (20 martie) la Spitalul Huedin.

Femeia a fost transferată două zile mai târziu la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, la terapie intensivă, după ce a fost confirmată cu COVID-19.

Pacienta avea și alte afecțiuni: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

UPDATE 25 martie ora 22:51 În această seară au fost raportate încă 3 decese confirmate cu COVID-19.

Decedatul cu numărul 15 este un bărbat, 63 ani, din judetul Neamt, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași în secția de ATI, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020.

Al 16-lea deces este o femeie, 70 ani, din județul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

Cel de-al 17-lea deces este tot o femeie, 70 ani, din judetul Suceava, internata în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020

UPDATE 25 martie 17.00 – Un alt pacient din Suceava a murit din cauza coronavirusului. Este al 14-lea deces înregistrat în România.

Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava care a fost confirmat cu COVID-19 luni, 23 martie. A murit în această după amiază.

Bărbatul suferea de obezitate, precizează GCS.

UPDATE 25 martie 10.00 – O femeie din Caraș-Severin în vârstă de 72 de ani a murit din cauza COVID-19 în această dimineață.

Femeia se afla de sâmbătă la terapie intensivă la Spitalul de Urgență din Reșița și a fost transferată marți seară (24 martie) la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

Pacienta a fost în Madrid, Spania, și s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie. Suferea de afecțiuni preexistente (diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică), precizează GCS.

UPDATE 23:45. Două noi decese au fost confirmate în România: o femeie de 64 de ani din Suceava și un bărbat de 74 de ani din Ialomița. Ambele persoane aveau și alte afecțiuni medicale cronice.

Femeia din Suceava a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Bărbatul din Ialomița a prezentat simptome pe 19 martie și a fost internat în stare gravă pe 22 martie.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că, dintr-o eroare de comunicare, decesul anunțat anterior cu numărul 11 (bărbatul de 71 de ani din Suceava) fusese anunțat deja luni (decesul numărul 5).

UPDATE 21:40. Au fost confirmate trei noi decese din cauza coronavirusului în România, toate fiind înregistrate la Spitalul Județean Suceava: un bărbat de 59 de ani (decedat duminică), o femeie de 80 de ani și un bărbat de 71 de ani (amândoi decedați luni). Toți trei aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente.

UPDATE 24 martie 08.45 – Al optulea deces din cauza coronavirusului a fost înregistrat în Craiova.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul de Boli Infectioase Craiova. Bărbatul a fost confirmat cu noul virus în 19 martie, după ce s-a întors, împreună cu fiica sa, din Italia, în 7 martie. Tânăra este acum izolată la domiciliu.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pacientul a fost internat Spitalul din Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. El suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină și ave obezitate grad II.

UPDATE 20:05 – Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni seară al șaptelea deces la un pacient cu coronavirus, care suferea și de alte afecțiuni.

Este vorba despre un bărbat de 65 de ani internat la Spitalul Universitar din Capitală, confirmat sâmbătă cu COVID-19. Bărbatul necesita dializă și a fost contact de salon cu al doilea pacient care a murit, de 74 de ani, transferat la Spitalul Victor Babeș.

UPDATE 18.45 – Al șaselea deces din România a fost înregistrat luni la Arad, la un bărbat de 64 de ani cofirmat chiar astăzi cu COVID-19.

El era internat de vineri în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI, informează Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 14.00: A fost înregistrat al cincilea deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat de 71 ani din Suceava internat sâmbătă la Spitalul Județean și confirmat pozitiv astăzi.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că bărbatul a fost internat anterior în secția de cardiologie, unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Totodată, în Spitalul Județean din Suceava au fost infectate zeci de cadre medicale cu COVID-19, unitatea urmând să fie închisă temporar, potrivit unor surse Libertatea.


UPDATE 12.00: O femeie în vârstă de 72 de ani este cea de-a patra persoană din România care își pierde viața din cauza noului coronavirus.

Femeia a fost internată pe 21 martie la Spitalul Județean Suceava, suferind și de alte afecțiuni.

Situația la Spitalul din Suceava este dramatică. Zeci de cadre au fost infectate cu noul coronavirus.


UPDATE 21.23: Un bărbat de 70 de ani, care a fost confirmat infectat cu COVID-19 în urmă cu trei zile, pe 19 martie, a decedat. La o zi de la internarea în spitalul din Piatra Neamț, bărbatul a fost transferat la Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase.

Bărbatul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertenisiune arterială), anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.


Cei doi pacienți care au murit făceau parte din categoria de vârstă vulnerabilă și aveau boli cronice. Pacientul de 67 de ani din Filiași era bolnav de cancer în fază terminală, iar cel de 74 de ani făcea dializă.

„Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Până pe 22 martie, au fost confirmate 433 cazuri de coronavirus in Romania

Fotografie principală: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Citeşte şi:

Al doilea mort cu COVID-19: nefrologul a văzut semnele de coronavirus pe radiografie, dar directorul medical de la Universitar nu a aprobat testul

Document | Al doilea mort de COVID-19 a fost testat luni de gripă, nu și de coronavirus

Urmărește-ne pe Google News
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin! O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
PARTENERI - GSP.RO
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin! O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
Amendă colosală pentru Kaufland România din cauza unui client. Ce lege majoră s-a încălcat
Playtech.ro
Amendă colosală pentru Kaufland România din cauza unui client. Ce lege majoră s-a încălcat
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Observatornews.ro
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
HOROSCOP
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Știrileprotv.ro
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Telekomsport
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
PUBLICITATE
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta