Mergi direct la conținut »
Moţiunea de cenzură, depusă până la finalul săptămânii. Anunţul lui Ludovic Orban
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Moţiunea de cenzură, depusă până la finalul săptămânii. Anunţul lui Ludovic Orban

Moţiunea de cenzură, depusă până la finalul săptămânii. Anunţul lui Ludovic Orban

Săptămâna aceasta va fi depusă în Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, a declarat marţi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

De Valentina Postelnicu,

„PNL consideră că Guvernul Dăncilă este cel mai prost guvern din istoria României şi trebuie înlocuit cu un guvern mult mai bun pentru România, un guvern care să aibă capacitatea să exercite în cele mai bune condiţii preşedinţia Consiliului UE şi care să aducă beneficii maxime de pe urma acestei misiuni pe care o avem – de a asigura conducerea la nivel european în cele şase luni de zile începând cu 1 ianuarie. De aceea, am luat decizia de depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Am mandatat liderii grupurilor parlamentare ale PNL să finalizeze textul moţiunii de cenzură şi să depună moţiunea de cenzură în cursul acestei săptămâni, astfel încât până la sfârşitul săptămânii moţiunea de cenzură să fie depusă, să demareze procedurile pentru schimbarea acestui guvern care face un rău imens României”, a precizat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Liberalii consideră că România are nevoie de un alt guvern „care să ne facă cinste atunci când ne reprezintă pe plan internaţional şi european, nu un guvern care să ne facă de râs la fiecare apariţie publică”.

Şi liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat, la Parlament, că depunerea unei moţiuni de cenzură este necesară, deşi momentul mai potrivit ar fi fost când „era o situaţie mai tensionată între Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu”.

„Dar moţiunea trebuie depusă şi sunt suficient de multe argumente. Şi m-aş bucura să fie depusă de toată Opoziţia unită, pentru că la această oră, instituţiile Parlamentului şi Guvernului sunt confiscate de un singur om, care are un singur obiectiv – cum să se salveze”, a adăugat liderul PMP.

Tomac a afirmat, despre UDMR, că este „mult mai flexibilă decât altădată, ceea ce este un lucru bun”, şi a menţionat că nu a purtat personal discuţii cu colegii de la UDMR, dar, din cele discutate de deputaţii PMP, UDMR este mai flexibilă.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„M-a bucurat abordarea domnului Hunor cu privire la acest subiect. Eu, care sunt un critic al UDMR, dacă spun asta… (…) PSD-iştii, când sunt în criză, promit orice, şi stelele de pe cer”, a mai spus liderul PMP.

PNL încearcă, împreună cu celelalte partide, USR şi PMP, dar şi cu ajutorul minorităţilor şi al UDMR, să dea jos Guvernul Dăncilă. Liberalii speră ca mai mulţi social-democraţi să trădeze partidul şi să voteze în favoarea moţiunii de cenzură. Calculele arată, însă, că şansele ca moţiunea să aibă succes sunt, în acest moment, minime.

PSD şi ALDE au împreună 244 de parlamentari dintr-un total de 465, astfel că, teoretic, nu ar avea probleme la votul pe moţiunea de cenzură

Citeşte şi: MApN, către Libertatea: Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța va fi dat afară! El uitase două foarfeci într-o pacientă

Close
Închide
  Close