MENIU CAUTĂ

Motivul pentru care Donald Trump ar fi anulat vizita lui Mike Pompeo în Coreea de Nord

Distribuie

Președintele SUA, Donald Trump, ar fi anulat vizita în Coreea de Nord a secretarului american de Stat, Mike Pompeo, după ce acesta ar fi primit o scrisoare ”revoltătoare” din partea unui oficial nord-coreean, scrie cotidianul The Washington Post, care citează surse din cadrul Casei Albe.

Pompeo a primit, vineri dimineață, o scrisoare de la Kim Yong Chol, vicepreședintele Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, au relatat doi oficiali americani. Conținutul scrisorii nu este cunoscut, însă a fost considerat suficient de revoltător de către Trump și Pompeo încât au decis să anuleze vizita secretarului de stat în țara comunistă.

Vizita a fost anunțată în ziua precedentă și urma să se desfășoare săptămâna aceasta. Cu această ocazie, Pompeo urma să-l prezinte oficialilor nord coreeni pe Stephen Biegun, noul trimis special al SUA la Phenian.

Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a spus că Trump a anunlat vizita întrucât a considerat că ”nu progresăm suficient în privința denuclearizării Peninsulei Coreea.

Cotidianul mai afirmă că nu este de aşteptat ca Trump să renunţe cu totul la diplomaţie în această chestiune, însă în cazul în care Phenianul nu răspunde pozitiv la acţiunile sale recente atunci probabil liderul de la Casa Albă va urma sfatul oficialilor americani care militează pentru sporirea presiunilor asupra regimului Kim Jong-Un prin intermediul sancţiunilor sau prin alte mijloace.


CITEȘTE ȘI: Jocuri la nivel înalt, racolări KGB și vizite în Rusia aranjate. Dezvăluirile misteriosului domn Popa


 

Citește mai multe despre Mike Pompeo pe Libertatea.

Comentarii