De Claudiu Pacearcă,

Aruncat în morga de la Spitalul Colţea

În centrul lor s-a aflat unul dintre cei mai autentici revoluţionari, Mugurel Neagu, 41 de ani. În jurul bărbatului ţintuit într-un scaun cu rotile se formase un adevărat lanţ uman. “Uitaţi-vă la omul ăsta! L-au nenorocit comuniştii şi securiştii şi aştia îl nenorocesc din nou!”, striga unul dintre protestatari. Cu ochii plini de lacrimi, Mugurel ne-a spus cutremurătoarea poveste a vieţii sale.
“Eram pe 21 decembrie, la baricadă. Dinspre scutieri a ieşit un soldat care a tras o rafală de trasoare. Un glonţ mi-a distrus un plămân, iar al doilea, un rinichi. Un alt treilea glonţ, dum-dum, mi-a pulverizat două vertebre şi măduva spinării. Am fost dus la Spitalul Colţea şi m-am trezit, după şase luni de comă, în Italia. Părinţii mi-au povestit cum tata a venit pe 22 să mă ia de la spital. Eram aruncat, dezbrăcat, într-un subsol, între 40-50 de cadavre, cu vreo şase corpuri peste mine, iar un individ ne spăla cu un furtun cu apă. Tata a insistat şi un medic m-a reexaminat şi a descoperit că am puls. Am fost dus în Italia prin Crucea Roşie. Nu am un plămân, un rinichi şi sunt paralizat. Am 1.200 de lei ajutor de handicap şi 3.000 de lei indemnizaţie de revoluţionar. Dacă îmi taie ultima sumă, din ce pot să mai trăiesc? Locuiesc cu chirie şi am multe cheltuieli. Pentru ce a căzut comunismul?”, s-a întrebat revoltat Mugurel.

S-au îmbrâncit cu jandarmii în faţa Guvernului

Sloganurile revoluţionarilor strânşi ieri în Piaţa Victoriei au vizat personajele din Guvern, din Parlament sau de la Cotroceni. La un moment dat situaţia a devenit tensionată şi revoluţionarii au forţat cordonul de ordine instalat de Jandarmerie. Oamenii legii au intervenit pentru a calma situaţia.
Vezi cum s-au bătut revoluţionarii cu jandarmii, în Piaţa Victoriei!

Ion Iliescu, făcut criminal în plenul Parlamentului

Şedinţă cu scântei la comemorarea a 22 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, de ieri, de la Parlament. Liderul Asociaţiei “21 Decembrie”, Doru Mărieş, l-a criticat pe Ion Iliescu, acuzându-l de crimele de acum 22 de ani. În semn de protest că le-a fost atacat mentorul politic, cei din PSD au părăsit sala. La plecare, revoluţionarii care au asistat la şedinţă le-au strigat parlamentarilor: “Hoţii”, iar două persoane aflate în greva foame au avut nevoie de intervenţia ambulanţei.

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală