Mergi direct la conținut »
NATO plantează pomi în România, Ministerul Apărării Naționale îi taie. Au retezat un copac și pun în loc un monument dedicat … NATO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > NATO plantează pomi în România, Ministerul Apărării Naționale îi taie. Au retezat un copac și pun în loc un monument dedicat … NATO

NATO plantează pomi în România, Ministerul Apărării Naționale îi taie. Au retezat un copac și pun în loc un monument dedicat … NATO

Lângă Ministerul Apărării Naționale, la intersecția străzilor Izvor și Dr. Staicovici, au început lucrările de amenajare a spațiului public intitulat Piața NATO. Acolo a fost amplasat, zilele trecute, un postament pe care vor fi montate drapelele statelor membre ale NATO şi a simbolului alianţei.

De Viorel Tudorache,

Un excavator și o basculantă, noi nouțe, din dotarea Armatei lucrează de zor vineri la prânz, sub supravegherea unui plutonier-adjunct și a câtorva civili. Păziți de un echipaj de Poliție. Lucrările sunt în fază incipientă. Cu două-trei zile înainte, muncitorii au tăiat un copac zdravăn, sănătos.

Angajații MApN, surprinși în timp ce tăiau copacul

Un locuitor din zonă, care a surprins operațiunea de defrișare, a trimis fotografii la Libertatea. ”Au început munca pe lângă un copac și, probabil, și-au dat seama că îi încurca, au hotărât să îl taie”, a povestit cetățeanul.

Piața NATO este construită la doi pași de Ministerul Apărării Naționale, după ce inițial ministrul Gabriel Leș a propus schimbare a denumirii Pieței Arsenalului, din fața Hotelului Marriott FOTO: Sorin Cioponea

Secretarul NATO a plantat trei copaci în România

Gestul Ministerului Apărării Naționale de a tăia copacul, care în opinia urbanisților cu epoleți, n-ar fi cadrat cu Piața NATO, este cumva în antiteză cu atenția pe care NATO o acordă naturii. În 2015, cu ocazia unei vizite în România, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declara: ”Am plantat aici trei copaci, este un simbol de noroc. Ca un copac, rădăcinile NATO în România vor crește”.

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași
Recomandări

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași

 
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat de mai multe ori România FOTO: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Tot în urmă cu patru ani, zeci de militari ai Alianței Nord-Atlantice au plantat la Costineşti peste 1.000 de pomi pe terenul mănăstirii ”Elena de la Mare”. Soldații au transmis că prin gestul lor doresc să contribuie la păstrarea şi transmiterea unui mediu curat, generaţiilor viitoare.

Slogan de Ziua NATO: ”7 copaci pentru 7 decenii”

De asemenea, pe 4 aprilie, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înființarea NATO, militarii români și străini din cadrul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est au plantat șapte copaci, sub sloganul ”7 copaci pentru 7 decenii”.

”Aşteptăm să îi vedem crescând şi oferindu-ne umbra lor, aşa cum noi le oferim protecţie”, au scris soldații HQ MND-SE.

Militarii români și străini din cadrul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est au plantat șapte copaci în primăvară, când NATO a împlinit 70 de ani

În Piața NATO, al cărui proiect a fost propus de primarul general, Gabriela Firea, se va sărbătorii Ziua NATO în România în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”
Recomandări

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

 

Mircea Geoană, rol important la NATO

Edificarea Pieței NATO la București are loc într-un context în care România a devenit un pion important în cadrul Alianței. Mircea Geoană și-a preluat joi, 17 octombrie, mandatul de secretar general adjunct al NATO, cea mai înaltă poziție ocupată de un român în ierarhia Alianței Nord-Atlantice, conform unei decizii anunțată în vara acestui an de secretarul general Jens Stoltenberg. România este de 15 ani membru al Alianței.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO FOTO: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Când ne-am întors din Afganistan şi am văzut copacii verzi, ne-am felicitat că trăim în România.

Cătălin Ticulescu, primul comandant al Unități de Integrare a Forţelor NATO în România
Close
Închide
  Close