Mergi direct la conținut »
Pandemia de coronavirus și ordonanța militară nu au reușit să-i țină pe bucureșteni în casă Galerie foto
14imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pandemia de coronavirus și ordonanța militară nu au reușit să-i țină pe bucureșteni în casă

Pandemia de coronavirus și ordonanța militară nu au reușit să-i țină pe bucureșteni în casă

Pandemia de coronavirus și ordonanța militară nu au reușit să-i țină pe bucureșteni în casă. Polițiștii au dat nu mai puțin de 188 de amenzi.

De Iulian Budușan,

Poliţiştii Capitalei au aplicat, în noaptea de duminică spre luni, 188 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 234.400 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor, în intervalul orar 22,00 – 6,00, în contextul epidemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Începând cu ora 22,00, echipaje mixte, formate din poliţişti, Poliție Locală și jandamri, au desfăşurat o acţiune pe raza Capitalei care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa militară nr. 2 din 21.03.2020″, informează marţi DGPMB, într-un comunicat de presă.

Până în prezent, potrivit prevederilor Ordonanţei militare nr. 2, între orele 6,00 – 22,00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/ gospodărie şi locul/ locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/ domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
  • deplasări scurte, în apropierea locuinţei/ gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.
Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

De asemenea, în intervalul orar 22,00 – 6,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei este permisă numai pentru motivele prezentate anterior.

Potrivit prevederilor legale, sancţiunile contravenţionale sunt între 100 – 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 – 70.000 de lei pentru persoane juridice. 

Cum ne protejăm de COVID-19

Ghiar dacă pandemia de coronavirus a acaparat România, cetățenii din Giurgiu nu vor cu niciun preț să rămână acasă.

Românii care au mințit că vin din Grecia au ieșit din carantină. Au intrat în țară cu autocarul acum 14 zile.

Un bărbat a fugit din izolare ca să se plimbe pe ulițele satului, în Vaslui. A fost prins și băgat în carantină.

Close
Închide
  Close