Omul de afaceri Nicola Inquieto a fost eliberat în baza unui acord internațional. Bărbatul și-ar fi dat acordul pentru a fi extrădat, motiv pentru care a fost eliberat din arest, joi, au precizat surse judiciare, pentru Libertatea.
Bărbatul a fost eliberat, însă are interdicție de a părăsi România deoarece a fost dat în consemn la frontieră. Acum, Nicola Inquieto așteaptă decizia instanței cu privire la extrădarea sa.
Chiar dacă a fost pus în libertate, afaceristul italian nu va avea acces la cele peste 200 de bunuri pe care a fost pus sechestru asigurator și nu va putea face transferuri de bani.
În 12 aprilie, Nicola Inquieto, italianul din Pitești care ar avea legături cu Mafia, a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul este cercetat pentru infracțiuni economice și spălare de bani. Cetățeanul italian deține aproape 400 de apartamente în Pitești.
Anchetatorii îl acuză pe italianul Nicola Inquieto că ar controla direct sau prin interpuși mai multe firme care făceau parte din grupul infracțional organizat. Toate acestea aveau roluri bine definite.
„Activitatea infracţională a suspectului I.N. a început pe teritoriul statului italian în urmă cu mai multi ani, respectiv din anul 2002, prin înfiinţarea unor societati comerciale cu obiecte de activitate diverse (în principal în domeniul tehnologiei comunicaţiilor). Ulterior, începând din anul 2004, unul dintre membri clanului de tip mafiot Zagaria, care a acţionat pe teritoriul României, respectiv suspectul I.N., direct şi prin intermediul membrilor săi de familie şi-a transferat în mod disimulat veniturile obţinute din activităţile infracţionale în România, ocazie cu care a înfiinţat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale pe raza municipiului Piteşti, având ca obiect principal de activitate construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, susțin procurorii DIICOT.
Cele patru firme înființate pe teritoriul României, în județul Argeș, își desfășurau activitatea sub o aparentă legalitate. Profiturile obținute în domeniul imobiliar au fost transferate în mod disimulat de membrii familiei sale din Italia. Rudele aveau rol de interpuși în circuitul infracțional, spun anchetatorii.
Citește și REPORTAJ: Cum a reușit un primar vasluian să diminueze cu 85% numărul de asistați social: ”Au rămas în plată doar cei cu adevărat necăjiți”
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro