MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

FOTO | Noi proteste la Paris. „Vestele galbene” au provocat incendii, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene

Distribuie

Mii de oameni au protestat sâmbătă, la Paris şi în alte oraşe franceze. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pe fondul tensiunilor din timpul unui marș în care protestatarii au pornit de la Ministerul Finanţelor către Place de la Republique, în estul Parisului.

„Vestele galbene” au provocat incendii şi au vandalizat magazine pe străzile din Paris. Poliţia a intervenit în forță, folosind gaze lacrimogene, notează Mediafax.

O maşină, câteva motociclete şi mai multe baricade au fost incendiate în estul Parisului, protestul degenerând în violenţe împrăştiate.

În timpul celui de-al 23-lea weekend de manifestaţii din capitala franceză, autorităţile au reţinut 126 de persoane, sâmbătă după-amiază, şi au controlat prin sondaj peste 11.000 de persoane care încercau să intre în capitală pentru a lua parte la protestele de sâmbătă.

Autorităţile au reţinut 126 de persoane

Protestele au început în noiembrie anul trecut, din cauza majorării preţului carburanţilor. Guvernul a renunţat între timp la taxa respectivă, dar valul de nemulțumire s-a propagat şi vizează acum politicile executivului şi ale preşedintelui francez, informează Digi24.ro.

„Vestele galbene” au provocat incendii pe străzile din capitala Franței

Foto: EPA


Povestea primului raliu din România, care a avut loc în urmă cu aproape 55 de ani


 

Comentarii