MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2019 21:49

Nou val de ger în România săptămâna viitoare. Diferențe de temperatură de 10 grade de la o zi la alta

Distribuie

Meteorologii anunță că săptămâna viitoare, după o ușoară creștere a mercurului în termometre, țara noastră va fi lovită de un nou val de frig, care va aduce diferențe de temperatură și de 10 grade Celsius de la o zi la alta.

”În următoarele ore, gerul se mai domoleşte, dar vin ninsorile şi viscolul, în multe zone din ţară. La munte, rafalele vor atinge şi o sută de kilometri pe oră”, spune meteorologul Alina Șerban pentru Observator.tv.

Ea adaugă că precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare în Maramures, în zona Carpaților Occidentali și Carpații Orientali. În aceste regiuni urmând să se aștearnă un strat consistent de zăpadă.

”Treptat, în regiunile vestice, vor fi precipitații mixte care vor duce la condiții de polei pentru zonele respective. Luni va fi mai cald în Capitala, 1 sau chiar 2 grade Celsius”, spune meteorologul.

De marți, însă, o nouă masă de aer rece va pătrunde în țara noastră, iar temperaturile vor ajunge până la minus 10 grade Celsius. Va apăra astfel o diferență şi de 10 grade de la o zi la alta.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, un cod galben de ninsori şi viscol în 12 județe, până luni după-amiaza la ora 14:00, precum și o avertizare de precipitaţii mixte şi vânt puternic în toată țara, valabilă până marţi.


Citește și: Doctorul împins de sărăcie să servească la mese! Povestea tristă a unui medic care a fugit din Venezuela


 

Citește mai multe despre Vremea pe Libertatea.

Comentarii