MENIU CAUTĂ
20 Feb. 2018 20:27

Noua Dreaptă a protestat la MȚR, față de redifuzarea filmului „120 de bătăi pe minut”

Distribuie

Noua Dreaptă a organizat un protest în fața Muzeului Țăranului Român față de redifuzarea filmului "120 de bătăi pe minut". Zeci de oameni au luat parte la manifestație, potrivit Agerpres.

Manifestanții au fluturat steaguri tricolore și ale Noii Drepte. Totodată, ei au afișat pancarte pe care scriau mesaje precum „Stop propagandei LGBT la Muzeul Ţăranului”, „Nu căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale”. Ei s-au adunat în fața studioului „Horia Bernea”, unde era redifuzat filmul „120 de bătăi pe minut”.

„Horia Bernea, care a fost creştin-ortodox, a organizat muzeul de aici în jurul simbolurilor ortodoxe (…) şi ei vin cumva să întineze memoria lui şi să sfideze pe toţi cei care apreciem acest loc. (…) Protestăm faţă de faptul că acest film rulează aici”, a declarat unul dintre protestatari.

„Ne-am fi aşteptat să vedem anul acesta la Cinematograful Muzeului Ţăranului Român filme dedicate Centenarului Marii Uniri. Ne-am fi aşteptat să vedem cum managerul acestui muzeu promovează valorile tradiţionale ale poporului român, în buna tradiţie a regretatului Horia Bernea, care a făcut din acest muzeu un adevărat templu al civilizaţiei arhaice româneşti. Ceea ce primim în schimb sunt filme care fac propagandă homosexualităţii, care abundă în violenţă, limbaj vulgar şi manele, şi care nu au ce căuta în programul de cinematograf al unui muzeu al civilizaţiei tradiţionale, care evocă spiritul satului românesc şi care ar trebui să aducă un elogiu ţăranului român, spiritualităţii, culturii şi valorilor specifice lui”, se arată într-o postare pe site-ul Noii Drepte.

La începutul lunii februarie, atunci când același film a fost difuzat la MȚR, mai mulți oameni au dat buzna în sală și au întrerupt proiecția. Mai precis, zeci de persoane  au cântat imnul național și apoi cântece bisericești, însoțite de remarci homofobe în sala unde se difuză filmul.  Ulterior, proiecția unui alt film, „Soldații, poveste din Ferentari” , a fost întreruptă.


Citește și: VIDEO/Povestea ”Împărătesei românilor”. De ce a dat-o jos Ceaușescu pe Regina Maria de pe Arcul de Triumf


Foto: INQUAM

Citește mai multe despre MȚR și Noua Dreaptă pe Libertatea.

Comentarii