MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 18:37

Nu mai sunt măști la farmaciile din Piața Victoriei. Incidentele violente i-au determinat pe oameni să ia cu asalt farmaciile

Distribuie

Nu mai sunt măști la farmaciile din Piața Victoriei. Incidentele violente i-au determinat pe oameni să ia cu asalt farmaciile din împrejurimi. Protestatarii au terminat în numai câteva zeci de minute stocurile de măști de protecție pentru față, folosite de regulă în mediul spitalicesc pentru a preveni contaminarea cu bacterii și viruși. Măștile de unică folosință au fost la mare căutare, folosite pentru a nu inhala gazele lacrimogene dispersate de jandarmi.

Zeci de persoane care protestau în Piața Victoriei din Capitală au fost afectate de gazele lacrimogene folosite de Jandarmerie pentru a dispersa mulțimea. Au existat mai multe busculade cu forțele de ordine, după ce protestatarii au încercat să forțeze cordoanele de jandarmi și gardurile metalice instalate pentru delimitarea protestului.

LIVE TEXT/ Mitingul diasporei, în Piața Victoriei. Românii din străinătate se adună la București / FOTO

Jandarmii au folosit gazele lacrimogene iar manifestanții au încercat să-și acopere fața cu ce aveau la îndemână, cu tricoul, șervețele sau alte obiecte textile care ar fi putut filtra gazele.

După prima confruntare, oamenii au dat năvală la farmaciile din zonă și au cumpărat măști de unică folosință, iar toate stocurile de acolo au fost epuizate, până șa această oră.


VIDEO/Ovidiu din Brașov a dus la protest ”covrigi pentru frați”. ”Țările devin civilizate când cetățenii se implică”


 

Citește mai multe despre Protest pe Libertatea.

Comentarii