Mergi direct la conținut »
UPDATE: Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 159. Ultima victimă este un bărbat din Hunedoara
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 159. Ultima victimă este un bărbat din Hunedoara

UPDATE: Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 159. Ultima victimă este un bărbat din Hunedoara

Un bărbat în vârstă de 94 de ani din judeţul Hunedoara a murit din cauza gripei, potrivit Institutului de Sănătate Publică. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 159.

De Cristina Sterian,

Update, 2 martie 2019, ora 10:04 – Institutul de Sănătate Publică a anunţat că un bărbat în vârstă de 94 de ani din judeţul Hunedoara a murit vineri din cauza gripei, el având condiţii medicale preexistente şi nefiind vaccinat.

O tânără de 25 de ani, din județul Buzău, nevaccinată împotriva gripei și cu multiple afecțiuni, este ultima victimă a virusului gripal, bilanțul deceselor ajungând astfel la 158. Autoritățile de sănătate publică din județul Buzău sunt în alertă, după confirmarea unui focar de gripă la o grădiniță din oraș.

Potrivit medicului Carmen Scântei, de la Direcția de Sănătate Publică, tânăra de 25 de ani, din mediul rural, a fost adusă la spital în stare gravă, iar testul rapid a infirmat prezența virusului gripal. Ulterior, a fost făcut un nou test care a fost trimis la Institutul Cantacuzino și care a arătat că tânăra avea gripă.

„Este vorba despre o persoană tânără, cu handicap locomotor și cu multiple afecțiuni care s-a prezentat la spital în stare gravă. Testele rapide nu au indicat prezența virusului gripal, dar rezultatul analizelor de sânge, care a ajuns după decesul pacientei, au arătat că aceasta avea gripă”, a declarat dr. Scântei.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Tot în Buzău, miercuri a fost confirmat un focar de gripă la Grădinița cu program prelungit nr. 8, din oraș, aceeași la care cu o lună în urmă autoritățile sanitare declaraseră focar de infecții respiratorii.

„Deși numărul cazurilor este în scădere, astăzi s-a confirmat prezența virusului gripal la trei copii de la aceeași grupă a Grdiniței cu Program Prelungit nr 8. Ne-am deplasat acolo și am luat probe de la mai multe grupe, pe care le vom trimite la Institutul Cantacuzino pentru a vedea dacă virusul s-a răspândit. La respectiva unitate de învățământ absenteismul înregistrat este destul de mare însă nu neapărat din cauze medicale ci mai degrabă pentru că părinții, în urma discuțiilor pe diverse grupuri au preferat să își țină copiii acasă pentru a nu-i expune”, a mai spus Scântei.

Conform sursei citate, copiii diagnosticati cu gripă sunt în stare bună, fiind izolați la domiciliu.

Grădinița cu program prelungit nr. 8 Autoritățile sanitare din județul Buzău s-a mai aflat în atenția opiniei publice în urmă cu mai bine de o lună. Atunci, Direcția de Sănătate Publică a făcut o anchetă epidemiologică, după ce 22 de copii au fost suspecți de infecții respiratorii. Atunci, DSP Buzău a declarat focar de infecții respiratorii.

Citește și: Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!

Close
Închide
  Close