Mergi direct la conținut »
Numărul românilor care au încredere în Justiție a scăzut în ultimul an
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Numărul românilor care au încredere în Justiție a scăzut în ultimul an

Numărul românilor care au încredere în Justiție a scăzut în ultimul an

Numărul românilor care au încredere în justiție a scăzut la doar 40% în ultimul an, rezultă dintr-un sondaj Eurobarometru dat publicităţii vineri de Comisia Europeană.

Doar 40% dintre români au o părere bună sau destul de bună despre independenţa tribunalelor şi a judecătorilor, în scădere faţă de 2018, proporţia fiind mult mică decât media la nivelul UE 28 (56%).

Dintre cei 40%, doar 4% au spus că au o percepţie bună iar restul de 36% au spus ”destul de bună”.

De cealaltă parte, 27% dintre români au o părere destul de proastă și 17% foarte proastă, numărul acestora crescând cu 3 şi respectiv 2 puncte procentuale faţă de anul trecut.

La nivelul UE 28, proporţia celor cu o percepţie bună (12%) şi destul de bună (44%) este de 56%, fiind în creştere în primul caz (+1) şi în scădere în al doilea (-1). În acelaşi timp, la nivelul UE 28 proporţia celor cu o părere destul de proastă (22%) şi foarte proastă (11%) este de doar 33%, faţă de 44% în România.

Cei mai mulți români care au o percepţie bună despre independenţa justiţiei au între 15 și 24 de ani în timp ce la polul opus se află cei de peste 55 de ani.

Sondajul a fost efectuat în România în perioada 9-11 ianuarie, pe un eşantion de 1.005 persoane, prin interviuri telefonice.


Citește și: Stai acasă de Paște? Iată ce filme poți vedea la televizor în minivacanța de sărbători


 

 
 
Close
Close
Închide