De Elena Petre,

Agenţia de supraveghere sanitară a Rusiei (Rospotrebnadzor) a anunţat vineri că şi-a intensificat monitorizarea nivelului de radiaţii în Orientul Îndepărtat rus din cauza unei creşteri a acestuia în Marea Chinei de Sud în urma unui presupus ‘incident radioactiv’, transmite agenţia de presă Interfax în pagina sa electronică, citând serviciul de presă al Rospotrebnadzor.

Până la ora actuală nu există vreun pericol pentru cetăţenii ruşi din regiunea respectivă, conform sursei citate de Agerpres.

Rospotrebnadzor a aflat despre acest presupus incident din Reţeaua globală de monitorizare a mediului, dar nu a precizat ce anume s-a întâmplat acolo.

În același timp, potrivit Interfax, postul de radio american Hal Turner Radio Show a anunţat miercuri seara, citând surse militare, despre o puternică explozie subacvatică. Potrivit canalului media american, citat de agenţia rusă de presă, o explozie cu o putere între 10 şi 20 de kilograme TNT ar fi avut loc la o adâncime de aproximativ 50 de metri, iar versiunea unui cutremur a fost deja exclusă. În zona respectivă se află submarine americane, a mai indicat postul de radio menţionat.

Canalul media cu pricina s-a dovedit însă în dese rânduri o sursă de dezinformare, Hal Turner fiind un comentator politic de extremă dreapta american, cunoscut pentru propagarea de teorii ale conspirației.

Rămân totuși datele raportate de Reţeaua globală de monitorizare a mediului uRADMonitor Global Environmental Monitoring Network, la care face referire Rospotrebnadzor, și care reuneşte activişti civici din întreaga lume.

Începând cu 21 noiembrie, reţeaua a înregistrat pe harta sa interactivă o creştere a nivelului de radiaţii (0,22-0,24 ľSv / h) în zona oraşului chinez Zhanjiang, cunoscut pentru întreprinderile sale din industria chimică, alimentară şi constructoare de maşini.

Publicația Gizmodo citează specialiști sub acoperirea anonimatului care spun că nivelul de radioactivitate indicat este unul neglijabil și că două agenții care măsoară radiațiile în zonă nu au primit semnale anormale.

Citeşte şi:

TRAGEDIA DE LA TIMIȘOARA. Femeia în cârje a ieșit din spital și cere ca administrația blocului cu proprietar elvețian să răspundă pentru ce a făcut!

Un expert în lucrul cu fosfura de aluminiu dezvăluie adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara. ”Gazul ăsta distruge și echipamentele de protecție!”

Soțul Vioricăi Dăncilă, Cristinel Dăncilă, dezvăluiri savuroase despre căsnicia cu fostul premier: „Am luat-o cu căruţa de la gară”

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse