Mergi direct la conținut »
O contracandidată a lui Putin și-a cerut scuze pentru implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O contracandidată a lui Putin și-a cerut scuze pentru implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite

O contracandidată a lui Putin și-a cerut scuze pentru implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite

Ksenia Sobchak, o contracandidată a lui Putin, și-a cerut scuze pentru implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite după ce a declarat că ea crede că hackerii ruși au intervenit pentru a schimba rezultatul alegerilor din 2016, scrie CNN.

„Se pare că într-adevăr am avut ceva de-a face cu asta”, a declarat Sobchak Christiane Amanpour. „Dacă asta este așa, vreau să îmi cer scuze”. „Este inacceptabil ca orice țară să se amestece în afacerile unei alte țări”, a adăugat ea.

Sobchak este probabil cel mai important adversar al lui Putin, despre care se pare că va câștiga cu ușurință alegerile din martie. Totuși, mulți analiști sceptici ai politicii ruse au acuzat-o că este un opozant de formă și că i s-a permis să candideze doar pentru a legitima alegerile. Ei își bazează afirmațiile pe faptul că tatăl ei, fost primar în Sankt Petersburg, a fost unul dintre mentorii lui Vladimir Putin.

Ea a respins aceste teorii și a spus că „Îi era frică de Alexei Navalny”, a spus ea, vorbind despre liderul opoziției, căruia i-a fost interzis să candideze. ”Dar nu se teme nimeni de blonda care apare la emisiuni tv. Într-un regim totalitar, acesta este singurul lucru pe care îl poți face. Trebuie să îi lași pe ceilalți să te subestimeze pentru ca tu să își poți face datoria”.

Navalny le-a cerut rușilor să boicoteze alegerile, dar Sobchak a spus că aceasta nu este o soluție.

Președintele Vladimir Putin și-a înregistrat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 18 martie și a anunțat că va candida independent. El a spus că se bazează, totuși, pe sprijinul mai multor partide politice. Liderul de la Kremlin a spus că deși sistemul politic ar trebui să fie unul competitiv, în Rusia opoziția nu are un candidat redutabil care să îi pună probleme la alegerile din martie.


Citește și: Rise Project: Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin, preia patrimoniul de lux al Tel Drum


Close
Închide
  Close